«Jeg tok nesten livet av meg»

METZ (Dagbladet): Seint i går ble beslutningen tatt. Thor Hushovd fortsetter blodslitet i Tour de France, men under dagens etappe har han fått streng beskjed om å ta det med ro.

- Jeg har vondt i alle muskler, men jeg har kommet meg, sier Thor Hushovd, som fortsatt ser veldig sliten ut.

Dagbladet møtte Hushovd på hotellet i den franske byen Metz seint i går kveld. Etter løpet har han gått gjennom en grundig legesjekk, fått massasje og spist en bedre middag. Men før han orket å gjøre noe som helst, måtte han sove ut smertene.

- Jeg lå i senga en time, før jeg i det hele tatt orket å dusje, røper han - og smiler bredt.

Dehydrert

Hushovd har fått tid til å tenke over dagens mareritt, og mener selv at den mest sannsynlige grunnen til kollapsen må være væskemangel. 24-åringen innrømmer at han har liten rutine i å konkurrere i 30 graders varme.

- Når det er varmt, mister man mye salt. Jeg drakk mye, men kanskje ikke nok.

Hushovds trener Denis Roux mener det er forsvarlig at han starter i morgen.

- Legen fant ingen feil. Så lenge han tar det med ro, regner vi med at det kommer til å gå bra. Men man vet aldri. Vi er så klart litt bekymret, sier han.

I dag kommer Hushovd til å spare på kreftene. Det må han, hvis han skal klare å yte noe for laget under lagtempoetappen i morgen.

- Jeg skal sitte rolig i feltet og spare på kreftene, medgir Hushovd.

For han er fullstendig klar over at han ikke tåler en liknende trøkk en gang til under Tour de France.

- I dag tok jeg nesten livet av meg. Det var helt forferdelig. Jeg kunne ikke bøye meg ned og tøye, for da fikk jeg krampe en annen plass, forteller Hushovd.

- Jeg ville ha brutt, hvis dette løpet ikke var i Tour de France.

Verre

- Hvordan var smertene i dag, i forhold til smertene du opplevde da du skadet kneet under fjorårets Tour de France?

- Nei, det jeg opplevde i fjor var ingenting. I dag begynte jeg å grine. Gutta på laget trodde jeg ville bryte.

Thor Hushovd har fortsatt 18 etapper igjen av Tour de France. I fjor måtte han bryte etter 12 etapper, på grunn av en skade i kneet. I år har han som mål å fullføre, og samtidig vinne en etappe. Nå ser det mørkt ut for Grimstad-gutten.

- Skjer dette igjen i fjellene, blir jeg liggende der. Men jeg regner ikke med at det skjer igjen. Dette er ikke daglig kost, mener han.

Til tross for dagens nederlag og smertehelvete, angrer ikke nordmannen på at han gikk i brudd allerede etter 14 kilometer.

- Jeg følte meg veldig sprek i dag. Jeg var i god form, men plutselig fikk jeg det, sier Thor Hushovd, før han går inn til fysioterapeuten for dagens siste behandling.

UTMATTET: - Jeg lå i senga en time, før jeg i det hele tatt orket å dusje, røper Thor Hushovd - som fortsatt så veldig sliten ut da Dagbladet møtte ham i går kveld.