Skyteepisode i Toronto

«Jeg tok tak i kompisene mine og løp»

De nybakte NBA-mesterne Toronto Raptors' feiring ble avbrutt av skyteepisode. Heldigvis er ingen av skadene livstruende.

KAOS: Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto. Tre arrestert og tre er alvorlig skadd etter skyting. Video: Storyful. Vis mer

Det brøt ut kaos da de nybakte NBA-mesterne fra Toronto Raptors ble bejublet av hundretusener i hjembyen mandag. Tre personer ble skutt og tre er arrestert.

Rundt halvannen million mennesker var samlet i gatene og på festområder i den kanadiske byen for å hylle byens basketballhelter. Lenge var det en real folkefest, men mandag ettermiddag lokal tid kom rapporter om at noen hadde brukt et skytevåpen inne i folkemengden på Nathan Phillips Square, der Raptors-spillernes parade ble avsluttet.

Politisjef Mark Sauders har sagt at tre personer ble skutt, men at ingen av skadene er livstruende. Andre fikk små skader da de forsøkte å komme seg unna skytingen.

- Vi har arrestert folk med skytevåpen, sier Sauders til Sky Sports.

Full panikk

Mike Mudidi var en av fansen som deltok på feiringen da han plutselig hørte flerfoldige skrik rundt seg. Mennesker begynte plutselig å løpe i alle retninger.

- Jeg tok tak i kompisene mine og løp, sier han til Sky Sports.

Også Phil D'Souza sa at volden ga bismak, og er usikker på om han vil delta på noe liknende i framtida.

- Jeg så ikke skyteren, men det var et sånt kaos at jeg forventet at en plutselig dukket opp bak meg. Det var en slik atmosfære, sier han.

En tredje fan var skrekkslagen.

- Man vet ikke hva man skal gjøre. Plutselig løp hundrevis av mennesker mot meg, sier Sam Sunday.

OMSTRIDT: President Donald Trump har fått kritikk fra en rekke profilerte mennesker etter at han bad NFL-eiere om å sparke spillere som «kneler» under nasjonalsangen. Video: CNN / AP Vis mer

Statsminister og NBA-stjerner

Canadas statsminister Justin Trudeau var blant gjestene på feiringen. Han, byens ordfører og Raptors' spillere ble værende på scenen den korte tiden seremonien ble avbrutt som følge av skytingen.

- Raptors-fans, hver eneste dag har dere vist hva Canada er laget av: Folk som har troen, sa Trudeau fra scenen.

Raptors er det første kanadiske laget noensinne som har gått til topps i sluttspillet i verdens beste basketballiga, NBA. Derfor har mange ment at laget spilte for en hel nasjon under NBA-finalen mot Golden State Warriors.

Full jubel

Mandag formiddag ble Kyle Lowry og de andre stjernespillerne kjørt gjennom byen i en buss med åpent tak mens de viste fram NBA-trofeet. Og det var ikke direkte få basketballgale supportere som hadde samlet seg for å hylle de ferske mesterne.

Faktisk slet følget av 16-spillere, familiemedlemmer og lagledere med å komme seg fra startpunktet vest i byen og fram mot avslutningen på Nathan Phillips Square, der det også hadde møtt fram titusenvis av mennesker.

Under paraden kunne man høre tilropene «Let's go Raptors» og «We the North» runge høyt. Det ble også full jubel da Kawhi Leonard viste fram sitt MVP-trofé, som tildeles NBA-sluttspillets mest verdifulle spiller.

Raptors avgjorde finaleserien i NBA sist torsdag og vippet dermed de siste to års mester, Warriors, ned fra tronen.