- Jeg tok ut feil lag

Selvkritisk Martin Andresen etterlyser VIF-krigere.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Viking 0-1.

• Les også: Viking snytt for mål mot VIF

Vålerenga svevde høyt etter cuptriumfen mot Odd Grenland torsdag - litt for høyt, skal vi tro Martin Andresen etter lagets tiende serietap for sesongen.

For første gang siden han påtok seg treneransvaret for Oslos fallerte stolthet, så den spillende manageren seg nødt til å låse hjemmegarderoben før han ga klare instrukser til en spillergruppe som ikke hadde hodet med seg ute på Ullevaal-gresset.

- Hver enkelt er nødt til å gå i seg selv og vurdere, så skal vi evaluere sammen når vi møtes igjen på tirsdag. Jeg tok ut feil lag i dag. Det var flere av spillerne som ikke var mentalt klare etter at vi sikret oss plass i cupfinalen, forteller Andresen til Dagbladet.no

- Ser hvem man vil ha med seg i krigen

Sånn forklarer han hva som sto øverst på agendaen i den umiddelbare evalueringen av kampen. Blant annet angret han på at han ikke startet med Bengt Sæternes.

På direkte spørsmål om det vil få konsekvenser for spillerne det gjelder, svarer Andresen følgende:

SKUFFELSE OG JUBEL: Vålerengas Martin Andresen og Vikings André Danielsen var i helt forskjellig humør etter kveldens oppgjør på Ullevaal. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SKUFFELSE OG JUBEL: Vålerengas Martin Andresen og Vikings André Danielsen var i helt forskjellig humør etter kveldens oppgjør på Ullevaal. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Det er selvfølgelig nyttig å se hvem man kan ha med i krigen, og ikke bare på fest. Det er en helt grunnleggende side ved å være fotballspiller å kunne prestere uke ut og uke inn

For VIF ble det definitivt ingen festaften mot et disiplinert og kontringsgiftig Viking. Stavangerlaget brukte ikke mer enn seks minutter på å sende hjemmelaget ytterligere ned i bunnstriden da Vidar Nisja iskaldt lobbet over Troy Perkins etter et frekt fremspill fra Martin Fillo.

Selv om Andresen tidligere har gitt uttrykk for at han ikke legger for mye vekt på tabellen, medgir han at HamKam og Aalesund er vel tett oppe i ryggen på Vålerenga til at man kan tenke på tabellklatring på Valle i uka som kommer.

- Vi ser ikke oppover på tabellen. Nå må vi konsentrere oss om å holde plassen, sier Andresen.

Fornøyd Rösler

Vålerenga fikk svært lite til å stemme framover på banen mot et Viking-forsvar, hvor fart ikke akkurat er noen spisskompetanse hos verken Nicolai Stokholm eller Thomas Pereira. Likevel klarte hurtigtog som Luton Shelton og Mohammed Abdellaoue sjelden å skape nevneverdig med problemer for to spillere med minimalt med tid på midtstopperplass.

Konsekvensen ble at det ble slått langt og upresist fra bakre rekker, og uten at midtbanen fulgte opp på det spissene klarte å legge tilbake. Det ble med andre ord nokså forutsigbart og dermed enkelt å forsvare seg mot, selv med seks etablerte forsvarsspillere ute med skade.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi viste disiplin og holdt oss til kampplanen, og da er det ikke min oppgave å finne håret i suppen. Denne seieren kan krediteres 100 prosent til godt lagarbeid, sier Viking-trener Uwe Rösler til Dagbladet.no.
 

- Jeg tok ut feil lag

Han slår dermed tilbake mot kritiske røster, som hevdet at det var et kjedelig Viking-lag som hadde tatt turen fra Stavanger.

Martin Andresen er på sin side tilsvarende skuffet over det han fikk se av egne elever. Jobben ble heller ikke enklere av at han var nødt til å foreta to av tre bytter allerede etter en halvtime. Først måtte Jarl André Storbæk gi seg med en smell i kneet, deretter sa lysken til Kristofer Hæstad stopp.

- Trenger ledertyper

Med bare et trumkort igjen å spille fra benken, ble mulighetene begrensede til å gjøre endringer i pausen, noe Andresen i etterpåklokskapens navn helst skulle ha sett annerledes

- Det forhindret oss fra å gjøre andre bytter, og det ville ha blitt gjort i pausen. Vi har det vi har, men vi trenger også flere ledertyper ute på banen, sier VIF-manageren, som påpeker at han både ser etter forsterkninger og å vekke til live den type egenskaper i egen spillergruppe.

- Vi har mange gode spillere, men laget mangler balanse, og det er vi nødt til å lete etter. Vi har fire viktige kamper foran oss som vi skal bruke til å utvikle oss, understreker Andresen.

En lyskeskadd Kristofer Hæstad deler sjefens oppfatning, og synes det er tungt å se hvordan laget har prestert i serien denne sesongen etter en vellykket cupopptreden.

- Når man vet hva som bor i laget etter hva vi viste i cupen sist, er det utrolig frustrerende å ikke få ut potensialet som bor i laget, påpeker «Doffen«».

FIKK TRØST: Manager Martin Andresen fikk trøst av sportsdirektør Jan-Erik Aalbu etter kveldens tap.