Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tolker det som at det er slutt på hans karriere

Drillo har ikke hørt fra Carew på flere måneder, og synes det høres rart ut med pause.

PUNKTUM? John Carew scoret i sin foreløpig siste kamp for Norge - men det er et år siden. Nå ser landslagssjef Egil Drillo Olsen få tegn på at spissen kommer tilbake.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
PUNKTUM? John Carew scoret i sin foreløpig siste kamp for Norge - men det er et år siden. Nå ser landslagssjef Egil Drillo Olsen få tegn på at spissen kommer tilbake. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det er snart gått et helt år siden John Carew spilte sin foreløpig siste landskamp, mot Kypros på Ullevaal 11. oktober i fjor.

I dag tok landslagssjef Egil Drillo Olsen ut de 21 spillerne som skal være med til VM-kvalikkampene mot Sveits og nettopp Kypros, men nå er vi kommet dit at Carews navn ikke engang nevnes blant de som er vraket til troppen.

En svært lang ferie er mye av grunnen til det. Og nylig uttalte agent Per A. Flod til TV 2 at Carew ikke har lagt opp, men at «noen tar et hvileår, og kommer tilbake».

Det synes Drillo er merkelig.

- Jeg har ikke hørt noe fra ham. Jeg har ikke vært i kontakt med ham på lenge, ikke siden kampen mot Kroatia tidligere i sommer (juni). Jeg leser bare litt i avisa i ny og ne, i dag leste jeg vel at han skulle ta et hvileår, sier landslagssjefen til Dagbladet.

- Virker det som en god idé?

- Det er vel en stund siden han har stått på og satset på fotball, vi får vel se om han kommer tilbake igjen, det er opp til han. Men han er ingen ung mann han heller, i fotballsammenheng, sier Drillo.

- Det høres litt rart ut. Om han tar seg et hvileår nå, så tolker jeg det dithen at det er slutt på hans karriere. Men det får være hans valg, og vi får se. Jeg bruker ikke så mye tid på det.

Lang pause
Lørenskog-gutten står med 24 A-landslagsmål på 91 landskamper for Norge, og det er uvant at kraftspissen ikke er blant våre fremste våpen i en kvalik.

SYND: Drillo skulle gjerne ønske at John Carew satset videre på fotballen og gjorde seg selv aktuell for landslaget.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
SYND: Drillo skulle gjerne ønske at John Carew satset videre på fotballen og gjorde seg selv aktuell for landslaget. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

En Carew i toppform hadde heller ikke vært å forakte for Drillo, som har sett Mohammed Abdellaoue slite med skader og miste den faste plassen på topp i Hannover de siste månedene.

Etter den noe haltende avslutningssesongen i West Ham har det imidlertid vært stille rundt den mangeårige proffen - i hvert fall på fotballbanen - og kontrakt med ny klubb virker ikke akkurat nært forestående.

Ting forandrer seg
Drillo svarer følgende på spørsmål om han synes det er synd om Carew ender landslagskarrieren på denne måten:

- Jeg skulle gjerne ha sett at John hadde stått på og satset for en klubb, og spilt fotball og vært aktuell for landslaget, for all del, sier han til Dagbladet, som likevel ikke helt har gitt opp tanken på Carew i fotballdrakt.

- Det ser ikke sånn ut, men ting forandrer seg fort i fotballen. Jeg har jo kontakt med folk som har kontakt med ham, men dette får være opp til ham, sier Norges sjef.

John Carew har ikke besvart Dagbladets henvendelse i denne saken. Per A. Flod har heller ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!