- Jeg tømte mye av formen på sisterunden

Berger parkerte Domratsjeva og gikk Norge til første stafettmedalje på fem år.

RÅSTERK AVSLUTNING: Tora Berger gikk Norge inn til bronsemedalje etter en strålende sisterunde der hun parkerte den beste langrennsløperen på kvinnesida, hviterussiske Darja Domratsjeva.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
RÅSTERK AVSLUTNING: Tora Berger gikk Norge inn til bronsemedalje etter en strålende sisterunde der hun parkerte den beste langrennsløperen på kvinnesida, hviterussiske Darja Domratsjeva. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

RUHPOLDING/OSLO (Dagbladet): Tross svak skyting av yndlingen Magdalena Neuner på annen etappe, tok Tyskland et suverent og populært stafettgull på hjemmebane i Ruhpolding.

Miriam Gössner, med mor fra Molde, gikk og skjøt strålende på tredje etappe, og sendte Andrea Henkel avgårde med et solid forsprang tyskernes ankerkvinne bygde videre på.

Til rungende allsang fra en stappfull tribune, kunne Henkel paradere inn med et stort, tysk flagg i hånda halvminuttet foran den like suverene sølvvinneren Frankrike.

Den største dramatikken knyttet seg derfor til tredjeplassen hvor Tora Berger gikk ut fra stående med et knapt forsprang på den beste langrennsløperen i skiskyttersirkuset på kvinnesida, Darja Domratsjeva fra Hviterussland.

Bedre utfor Verdensmester Berger er imidlertid noe for seg selv på sisterunder, og da hun var à jour på toppen av den siste motbakken før målgang, koblet hun grepet i utforkjøringa, fikk ei luke og kunne kontrollere inn til Norges første mesterskapsmedalje i stafett på kvinnesida på fem år.

- Jeg prøvde å gjøre alt for å holde henne bak meg. Jeg bestemte meg for at hvis hun gikk forbi, skulle jeg i hvert fall ikke slippe ryggen hennes, sier Berger til Dagbladet.

- Du er i rå form nå?

- Det spørs. Jeg tømte mye av formen på sisterunden. Jeg begynner å merke det nå, jeg gikk litt i kjelleren for den medaljen her, sier hun.

I morgen er det fellesstart både for kvinner og menn i Ruhpolding. Spørsmålet er om Berger klarer å mobilisere til en siste kraftanstrengelse i det som har vært et strålende mesterskap for Lesja-jenta.