Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tør ikke å sammenligne meg med Ronaldo - ennå

Aserbajdsjans landslagstrener blåste Ronaldo en lang marsj og stemte på Tore André Flo i kåringa av verdens beste fotballspiller. Akkurat det har ikke gått upåaktet hen på Chelsea-treningene og i engelske aviser. Men tror du gutten er satt ut av den grunn? - Jeg tør ikke sammenlikne meg med Ronaldo - ennå, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den forrige setningen er like ærlig som den er oppsiktsvekkende. Og - den forteller alt om Tore André Flo. For sjøl om han får mye skryt, stadig mer spilletid og er en av manager Ruud Gullits desiderte favorittspillere, så er han bare sånn passe fornøyd med sin egen fotball. Fordi ustabiliteten herjer.

- Han som stemte på meg har nok ikke sett så mange kamper, sier Tore André.

- Jeg har nok et stykke igjen. Men hadde jeg spilt som mot Brasil hver gang så ville jeg skjønt det.

- Det var fotballkampen da alt stemte.

Grunnene til at det ikke stemmer er spørsmålet Chelsea-spissen ønsker svaret på. Han skjønner nemlig ikke hvorfor det som går av seg sjøl den ene dagen plutselig er helt umulig å få til ei uke seinere.

- Jeg tenker veldig mye på akkurat det. Og for å komme nærmere svaret har jeg prøvd alle slags forberedelser til kamper. Men jeg har ikke kommet fram til en løsning, og derfor varierer spillet mitt mye mer enn jeg setter pris på.

- Mot Manchester United (3-5 tapet i FA-cupen) var jeg f.eks. helt utafor.

Stresser seg sjøl

Tore André Flo lar seg stresse av sitt eget forventningspress. Han har nemlig lyst til å være god at han binder seg, blir anspent og ikke får det til.

- Det er ikke bare bare å komme til en fotballklubb som Chelsea. Det tar tid å finne seg til rette og det tar tid å bli vant til fotballen. Og derfor vil jeg nok få det lettere med tida.
- Så langt føler jeg at jeg tenker på altfor mange ting som er forstyrrende.

- ???????

- I dag - i bilen til treninga - tenkte jeg f.eks at nå må jeg stå på, være god og vise meg fram skikkelig. Jeg er litt anspent sånn. Og når det ikke går veien så sturer jeg skikkelig før jeg kommer meg opp igjen.

- Jeg har nok for store forventninger til meg sjøl.

Savner trygghet

Tore André Flo føler sjøl at han har det største registeret av Chelsea-spissene. Det er ikke småtterier når du vet at spillerne det gjelder heter Zola, Vialli og Hughes. Og derfor framstår han plutselig også mer og mer som et førstevalg for Ruud Gullit. Som liker stryningens uforutsigbare og kvikke bevegelser.

- Problemet mitt i Chelsea er at jeg ikke har den tryggheten jeg ønsker meg. Alt er fortsatt veldig nytt. Og derfor bruker jeg - som før United kampen - veldig mye tid og krefter på ting som ødelegger for meg.

Men:

- Ettersom tida går vil nok både det og fotballen min bli bedre.

Stadig vekk hører du norske fotballproffer si at de lengter etter, og gleder seg til, en skikkelig prat med Drillo. Tore André Flo er en av dem. Og spesielt i de periodene hvor det går dårlig. Det er da fotballnasjonens far er på sitt beste.

- Jeg har lurt på det sjøl - det er merkelig, sier Tore André. - Men det hjelper å snakke med Drillo. Og kanskje er det fordi han lytter når det butter i mot. Jeg merker i hver fall på meg sjøl at jeg får ny inspirasjon etter samtalene.

- ???????

- Jeg husker spesielt etter en Brann-kamp mot Bodø/Glimt for halvannet år siden. Jeg var veldig dårlig, men skjønte ikke hvorfor. Og så kom Drillo og sa at han ikke hadde sett meg utfordre motstanderen en eneste gang i hele kampen. Det snudde opp ned på alt og siden det har jeg ikke tenkt på annet enn å utfordre, utfordre og utfordre.

Hver eneste gang.

Førstevalg i morgen

Tore André Flo spiller fra start igjen mot Everton i morgen. Det har han skjønt på de siste dagenes treninger. Og når den kampen er unnagjort reiser han til Portugal for å trene mer og spille golf. Som er den aller siste lidenskapen.

- Jeg fikk utstyr til jul og har bestemt meg for at dette skal jeg lære. Derfor blir golfkøllene med til Portugal. Og i Chelsea er det veldig greit, for der snakker alle om golf.

- Det skal bli kjekt å komme vekk litt, sier Tore André Flo.

GOLFER:Ikke Ronaldo ennå, og slett ikke Tiger Woods. Flo fikk golfutstyr til jul, og prøver å få sving på det uvante utstyret.
Tore André Flo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!