Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trakk rødkortet fra hofta

Etter fem år innrømmer «@Edvartsen» at utvisningen av Berg Hestad var feil.

HØR HER MISTER HESTAD: Svein-Erik Edvartsen er Norges eneste toppdommer med konto på Twitter. Om Daniel Berg Hestad med tid og stunder gjør som sin kone @trudelutte, og åpner en twitterkonto, kan han bare glemme å diskutere dommeravgjørelser med @edvartsen.

Foto: Ned Alley / Scanpix
HØR HER MISTER HESTAD: Svein-Erik Edvartsen er Norges eneste toppdommer med konto på Twitter. Om Daniel Berg Hestad med tid og stunder gjør som sin kone @trudelutte, og åpner en twitterkonto, kan han bare glemme å diskutere dommeravgjørelser med @edvartsen. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

MOLDE/MÅNDALEN (Dagbladet): Over 5000 følger den profilerte dommeren på det sosiale mediet Twitter. Som eneste norske toppdommer med konto der, er han alene om å se hvordan dommergjerningen blir diskutert blant norske fotballinteresserte. Den kjente dommeren har ikke opplevd negative sider av å være så tilgjengelig.

- Jeg har selvsagt fått mye tilbakemeldinger og jeg får ofte høre sterke meninger, men til dags dato har jeg ikke blitt trakassert eller sjikanert på nettet, sier han til Dagbladet.

Strenge regler Edvartsen har et strengt etisk regelverk han må følge for å kunne benytte seg av sosiale medier. Skulle han være så uheldig å takle noen i skriftlig knehøyde, er han sikker på at dommersjef Rune Pedersen kjapt vil være fremme med et ildrødt kort.

- Jeg har vært bruker av sosiale medier i mange år og har til nå ikke dummet meg ut, jeg har full kontroll på den biten og noen tabber kommer heller ikke til å skje i framtida og jeg tar aldri en Twitter-debatt rundt enkeltepisoder eller enkeltpersoner, sier han og legger til at han gjerne twittrer om fotball og jobben generelt.

- Som eneste norske toppdommer på twitter, erfarer jeg at publikum setter pris på åpenheten. For vi dommere må ikke bli sett på som en egen gruppe som ikke vil snakke med andre, sier han.

Men ikke alle får lov å kommunisere med Edvartsen på Twitter. Ikke fordi han ikke vil, men fordi han ikke kan.

RENVASKET: Det har gått snart fem år siden Daniel Berg Hestad ble utvist mot Notodden. I dag sier dommer Svein-Erik Edvartsen at Daniel ikke burde blitt utvist. - Rødkortet ble trukket fra hofta, sier Edvartsen. Foto: Faksimile Dagbladets sportsseksjon 19.10.2007
RENVASKET: Det har gått snart fem år siden Daniel Berg Hestad ble utvist mot Notodden. I dag sier dommer Svein-Erik Edvartsen at Daniel ikke burde blitt utvist. - Rødkortet ble trukket fra hofta, sier Edvartsen. Foto: Faksimile Dagbladets sportsseksjon 19.10.2007 Vis mer

- Jeg følger ingen Tippeligaspillere eller trenere på Twitter, etikken rundt det er ganske grei. Jeg skal ikke kommunisere på sosiale medier med noen jeg siden skal være hoveddommer for. Flere i NFFs ledelse er på Twitter og de følger meg. Dummer jeg meg ut, er det ikke mulig for meg å skjule det, sier han.

At Dagbladet lufter påstanden om at han er en streng dommer som ikke godtar å få klager fra spillerne, humrer Edvartsen godt over.

- Jeg har i år dømt 13 kamper og bare delt ut tre gule kort for munnbruk, og to av dem har resultert i rødt siden spilleren hadde gult fra før, sier han og gir Dagbladet gult kort for munnbruk.

Cowboy-utviste Berg Hestad Edvartsen frykter ikke at han skal oppleve å bli kjeftet på av sinte supportere som føler han dømmer mot deres lag. Tvert imot kan det virke som at det å stå for sine avgjørelser, er noe Edvartsen gjør med største letthet.

- Det å være åpen og ærlig har alltid tjent meg godt og jeg er en veldig sosial og utadvendt person som konstant er på jakt etter nye impulser. Som dommer har jeg vært både på topp og bunn. I 2009 var jeg landets dårligste dommer og i fjor fikk jeg dømme cupfinalen, sier han.

Edvartsen er godt kjent blant norske sportsjournalister for å stille opp og forklare omstridte dommeravgjørelser i ettertid. Det gjorde han også en oktoberkveld i 2007 da han ga Moldes Daniel Berg Hestad to gule og dermed rødt kort for munnbruk.

image: - Jeg trakk rødkortet fra hofta

- Daniel ble rettmessig utvist for munnbruk og oppførsel, sa Edvartsen etter kampen.

Fem år seinere, letter Edvartsen litt på samvittigheten.

- Det var selvsagt hjemmel for å gi Daniel det røde kortet. Men den gangen hadde jeg en dårlig sak siden kortet ble trukket for raskt fra hofta. Men jeg gjemte meg aldri bort og sto i det gjennom hele stormen som kom i ettertid, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media