Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trekker et lettelsens sukk

Kjetil Rekdal ville mistet seks poeng med Lyn-konkurs.

LETTET: Men Kjetil Rekdal slapper ikke helt av ennå, selv om laget hans nå beholder de seks poengene de har tatt mot Lyn denne sesongen. - For vi rykker ned med de 31 poengene vi har i dag, i beste fall er det nok til kvalik, sier Rekdal til Dagbladet. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
LETTET: Men Kjetil Rekdal slapper ikke helt av ennå, selv om laget hans nå beholder de seks poengene de har tatt mot Lyn denne sesongen. - For vi rykker ned med de 31 poengene vi har i dag, i beste fall er det nok til kvalik, sier Rekdal til Dagbladet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet.no): Aalesund-trener Kjetil Rekdal er en lettet mann etter nyheten om at Lyn får fullføre resten av sesongen - og at AaFK dermed beholder de seks poengene de har sanket mot Oslo-klubben i år.

En Lyn-konkurs ville medført at tangotrøyene ramlet fra sikker plass til kvalikplass.

- Jeg trekker et lettelsens sukk. Det ville blitt en dramatisk forandring i situasjonen vår, selv om vi fortsatt ville hatt muligheten til å berge oss. Nå har vi uansett en buffer, men vi kan ikke slappe av. For vi rykker ned med de 31 poengene vi har i dag, i beste fall er det nok til kvalik, sier Rekdal til Dagbladet.

Han føler Tippeligaen nå vil bli rettferdig etter 30 runder.

- Alle er opptatt av rettferdighet og fair play, og det blir det jo nå. Jeg er glad for at sesongen avsluttes med alle lagene, det er ganske viktig for produktet at det skjer, sier AaFK-treneren.

Laget hans er ikke det eneste som ville blitt rammet om Lyns kamper hadde blitt strøket, Molde ville for eksempel ramlet ned fra sølvplass til bronseplass. Men Rekdal mener norsk fotballs anseelse ville fått seg en kraftig skudd for baugen om Lyn hadde forsvunnet fra Tippeligaen fire runder før slutt.

- Det ville vært tragisk, og Tippeligaen hadde mistet så mye troverdighet. Det er mye frustrasjon ute i markedet når man se hvordan klubbene har budsjettert med spillersalg. Vi må komme oss ned på et edruelig nivå, hvor det er balanse mellom inntekter og utgifter. At du bommer litt kan skje, men det går ikke å ryke med 15-20 millioner kroner i året. Det er ikke monopolpenger vi driver med, sier Rekdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media