Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trener aldri

KITZBØHEL (Dagbladet): Når Hans-Petter Buraas sier han ikke trener, må du ikke ta det for god fisk. -Det er ei finte for å lure konkurrentene til å undervurdere meg, sier 'Burre' til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går klatret Hans-Petter Buraas enda et skritt oppover på seierspallen. Det er bestenotering for den norske alpin-kometen som påstår han at han knapt nok trener. Men det er ei aldri så liten Buraas-finte overfor Jagge, Furuseth, Tomba, Sykora og de andre han kjemper mot i slalåm-cupen.-Jeg sier det for å lure konkurrentene - både de utenlandske og de på landslaget. De er jo også konkurrentene mine. Hvis jeg får dem til å tro at jeg ikke trener, begynner de kanskje å undervurdere denne nykomlingen. Og da har jeg et psykisk overtak, sier Buraas.I Kitzbühel i går var det bare Thomas Sykora som slo bløffmakern.-Han får jeg ta i neste slalåmrenn. Det er i OL, så det passer godt, sier Burre, og legger lista aller øverst i Nagano.

Mekker sykkel

Men før han reiser til Japan, skal han forberede en annen Triuph. En motorsykkel fra 1968 som står hjemme i foreldrenes garasje i Bærum.Det vil si:-Den ligger i tusen deler. Det er på tide å få skrudd den sammen, sier Buraas om motorsykkelen som er sju år eldre enn ham selv. Og dermed er løypa klar for et par særdeles billige slalåm-poenger: For eksempel at unggutten fra Bærum liker å hanskes med veteraner, enten de har to hjul eller to ski.Eller at overmannen i Kitzbühel - østerrikeren Sykora - er født i samme år som restaureringsobjektet hjemme i garasjen.

Godt humør

Siden sesongstart har Burre tatt alpin-sirkuset med storm. Fordi han er en strålende slalåmkjører, og på grunn av sitt kronisk gode humør.-Det nytter jo ikke å gå rundt å være sur når man har det så bra som jeg har det. -Når trives Hans-Petter Buraas best?-Jeg er ikke særlig kravstor. Når kroppen smiler og jeg slipper å være sjuk. Dessuten har jeg stort behov for sosial kontakt. Jeg liker å gå ut og ha det moro. Jeg er sugen på livet og vil ikke gå glipp av noe mens jeg er ennå er ung.-På fritida trives jeg best ute sammen med venner. Og kjæresten, naturligvis. Ragnhild betyr mye for meg. Men det er ikke så ofte jeg ser henne. Hun studerer nemlig i USA.-Traff du henne gjennom skimiljøet?-Nei, på torget i Bærum sist 17. mai.

For snill

Men Hans-Petters sterkeste egenskap er også hans svake side:-Jeg har vanskeligheter med å si nei, innrømmer Burre.-Jeg er rett og slett for snill, vil gjerne være hyggelig og gjøre flest mulig til lags.-Nå er du i ferd med å bli alpinstjerne og kjendis; hvordan ser du på det?-Det er sikkert fordeler og ulemper. Det blir sikkert litt slitsomt hvis folk kjenner meg igjen over alt. Samtidig må man jo være stjerne i alpint for å tjene penger. Det er jo greit å ta med seg.-Hva skal du gjøre med alle pengene du nå har tjent som alpinist?-Det er blitt noen premiesjekker, men jeg har ikke tjent så veldig mange penger denne sesongen. Jeg har ikke akkurat noen supre bonus-avtaler. Det er noe jeg må få rettet opp når sesongen er over.

  •  Kanskje river Burre i en ferietur på foreldrene Bjørn og Grethe. De har tross alt ofret endel ferier og investert noen kroner opp gjennom åra slik at sønnen har fått trent slalåm. Og kan stille opp som en av gullfavorittene i Nagano-OL..

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!