- Jeg trenger en helg hjemme

Charlotte Kalla står over verdenscupen i Lahti.

SLITEN: Charlotte Kalla lar verdenscupen og prøve-VM i Falun være i fred, og blir hjemme kommende helg.
Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
SLITEN: Charlotte Kalla lar verdenscupen og prøve-VM i Falun være i fred, og blir hjemme kommende helg. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Charlotte Kalla har i likhet med de fleste andre langrennssvensker stanget hodet i veggen denne sesongen. Kalla ligger riktignok på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt, men har tilgode å lykkes ordentlig i et eneste renn denne sesongen. Etter fiaskoen på hjemmebane i både Stockholm og Falun sist uke, tar hun nå konsekvensen av nedturene og blir hjemme når prøve-VM går av stabelen i Lahti til helga. 

- Denne sesongen har det vært mange konkurranser for meg, spesielt nå på slutten. Jeg trenger en helg hjemme der jeg har tid til å sette fokus på trening for å forberede meg på verdenscupavslutningen i Canada, sier Kalla i en pressemelding fra det svenske skiforbundet. 

En krangel om sjel Det ble storbråk i Sverige da Kalla, etter sjuendeplassen på tikilometeren søndag, freste på SVT og TV 4 før hun ble geleidet gjennom resten av pressesonen. 

Dametrener Mattias Persson sa etter niendeplassen lørdag at hun kanskje ikke hadde det så bra i sjelen. Kalla freste mot uttalelsen, og Persson fikk kritikk fra alle hold etterpå. 

- Det var et veldig ladd og sterkt ordvalg. Han kunne sagt det på en annen måte så det ikke fikk så store konsekvenser. Det blir litt for mye og det er en måte en trener ikke bør uttale seg på. Det ble veldig feil, sier SVTs langrennsekspert Johanna Ojala til Dagbladet. Redusert lag Også Calle Halfvarsson står over Lahti-helgen, skriver skiforbundet i den samme pressemeldingen. Halfvarsson har fått ødelagt hele sesongen med sykdom, og selv om luftrørsplagede Emil Jönsson er tilbake i troppen er det fortsatt dårlig stilt med de svenske herrene. - Det er et redusert herrelag på distanseløpet på 30 kilometer, blant annet på grunn av U23-VM i Romania. Der har vi Jens Burman og Oskar Svensson. Vi har også herreløpere som trenger å lade kraft og energi før touren i Canada. Da tenekr jeg mest på Martin Johansson og Simon Andersson, sier landslagssjef Rikard Grip.  - Kalla og svenskene er ikke akkurat inne i en positiv sirkel. De leter etter forklaringer, men det ser ikke bra ut, sier NRKs langrennskommentator Jann Post til Dagbladet. På den positive siden stiller både Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson for å kjempe om poengene i sprincupen. De skal også gå fellesstarten med skibytte søndagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer