TRYGG OG FOKUSERT:  Henning Berg slapper av på kafe før dagens bortekamp mot Molde Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
TRYGG OG FOKUSERT: Henning Berg slapper av på kafe før dagens bortekamp mot Molde Foto: Erik Hattrem / DagbladetVis mer

- Jeg trenger ikke å snakke om Manchester United

Lillestrøm-trener Henning Berg gjør det motsatte av Solskjær og snakker minst mulig om sin tid under Alex Ferguson.

Molde - Lillestrøm direkte i fotballstudio fra kl. 19.00.

MOLDE (Dagbladet): Noen timer før Molde møter Lillestrøm på hjemmebane sitter LSK-trener Henning Berg på fortauskafe og nyter finværet. Han har nettopp lest lykkønsker fra Anthony Ujah på klubbens egne hjemmesider.

- Det er gøy at Anthony Ujah følger gode kamerater i LSK og sier han tror på oss mot Molde i kveld, sier Berg og legger til at han forventer å møte en god motstander i serielederen:
- Vi er det yngste laget i ligaen og vi har en del å gå på før vi er oppe på vårt maksimale spillenivå. Det er deler av spillet vårt vi er nødt å bli bedre på, sier han.
Bruker fjoråret I fjor ledet Molde 3-0 på hjemmebane over Lillestrøm helt til det var igjen ett minutt av ordinær tid. Den snuoperasjonen som Bergs-spillere da gjennomførte, glemmer han aldri. Han kaller det en gedigen snuoperasjon.
- Det var en god erfaring å ta med seg videre da vi i fjor lå under 3-0 mot Molde og hentet inn disse tre målene helt på tampen av kampen. En erfaring vi benyttet mot Tromsø tidligere denne måneden, sier han.
Manchester United Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bruker ofte sin tid som både spiller og trener i Manchester United til å forklare hvor han har hentet både inspirasjon og kunnskap. Henning Berg spilte tre sesonger sammen med Solskjær og var med å vinne to ligamesterskap. Men vi hører sjelden Berg bruke sin tid i United for å begrunne sine valg i trenergjerningen.
- Jeg føler vel at min måte å jobbe på er basert på min totale bakgrunn. Jeg lærte mye i Manchester United. Men jeg har ikke behov for å vise til det hele tiden. Men jeg forstår at Ole Gunnar kan oppnå mer gjennomslagskraft for sine meninger når han bygger de på sin bakgrunn og referanser til United, sier han. Det hører selvsagt med til sannheten, at den norske sportspressen ikke spør Berg like mye om tiden i United, som denspør Ole Gunnar Solskjær. Men Berg letter litt på sløret da han forteller at han selvsagt har brukt erfaringer og opplevelser fra United i sin jobb som trener. - Men for all del, jeg også har tatt med meg mange gode eksempler fra tiden i Manchester, forteller han. Foran kveldens møte med Molde, mener han at LSK har hurtigheten som sitt beste våpen i kampen om poeng.
- Vi er et hurtig lag men mange raske spillere som er hardtarbeidende, sier han og legger til at han lenge har forstått at dagens Molde-lag ville bli et lag i tabelltoppen. - Det er ingen overraskelse at Molde er helt i toppen av ligatabellen. Allerede på høsten i fjor, under Uwe Rösler, viste Molde sine kvaliteter. Kampstart er klokken 19 og LSK-laget er allerede tatt ut og spillerne er informert om hvem som starter. Berg er forberedt og kan slappe av videre med sin kaffe i solen. Spillerne har fått vite hvem som starter, her ved kafebordet har vi kost oss med kaffe, trukket frisk luft og pratet jobb — ikke taktikk, sier Berg

ENDT OPERASJON: Frode Kippe (tv), Arild Sundgot, Tarik Elyounoussi, Espen Søgård, Stefan Logi Magnusson og Lars Kristian Eriksen jubler etter fjorårets snuoperasjon i Molde. Kampen endte uavgjort, 3-3 etter at Molde haddde ledet 3-0 ved full tid.  FOTO: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
ENDT OPERASJON: Frode Kippe (tv), Arild Sundgot, Tarik Elyounoussi, Espen Søgård, Stefan Logi Magnusson og Lars Kristian Eriksen jubler etter fjorårets snuoperasjon i Molde. Kampen endte uavgjort, 3-3 etter at Molde haddde ledet 3-0 ved full tid. FOTO: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer