Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trenger ikke bevise noe

Bjørndalen føler seg i bedre form enn i fjor.

OPTIMIST FØR SESONGEN: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen sier han føler seg bedre nå enn før sesongen i fjor. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OPTIMIST FØR SESONGEN: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen sier han føler seg bedre nå enn før sesongen i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ole Einar Bjørndalen (38) har hatt det tøft privat, men veteranen er optimist foran sesongen og sikter mot sin sjuende sammenlagtseier i verdenscupen.

Farens dødsfall og et samlivsbrudd har påvirket skiskytterens hverdag. Sportslig er sesongens mål å vinne verdenscupen totalt.

- Jeg gjør det jeg har troen på, og føler ikke at jeg trenger å bevise noe, sier Bjørndalen til TV 2.

- Men verdenscupsesongen er lang?

- Ja, men jeg føler, i motsetning til i fjor, da jeg slet med skader, at grunntreningen nå er en helt annen. Langrennsmessig begynner jeg å nærme meg det jeg vet jeg kan. Skytingen mener jeg å beherske brukbart teknisk, det gjelder bare å ha «hodet med seg», sier Bjørndalen.

Han mener det for ham er større prestasjon å vinne verdenscupen sammenlagt enn å ta VM-gull i Nove Mesto.

- Åhh ja, det er lettere å få til én formtopp enn å holde «koken» gjennom en fire måneder lang verdenscupsesong, sier skiskytteren fra Simostranda til TV 2.

(NTB)