FORVENTER LØFT: I kveld spiller de norske fotballjentene VM-generalprøve mot Finland i Drammen. Trener Even Pellerud forventer et klart løft fra de to foregående kampene. De endte med tap begge to. Foto: Tormod Brenna
FORVENTER LØFT: I kveld spiller de norske fotballjentene VM-generalprøve mot Finland i Drammen. Trener Even Pellerud forventer et klart løft fra de to foregående kampene. De endte med tap begge to. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Jeg trenger ikke flere grå hår nå

Landslagssjef Even Pellerud.

DRAMMEN (Dagbladet): Seks baklengsmål har Norge sluppet inn på sine to siste kamper. Under den forrige, 2-3 tapet mot Belgia sist uke, utbrøt Even Pellerud (61) følgende fra benken:

- Dette er jo til å få grå hår av!

- Jeg merket det ble ganske stille rundt meg da, humrer landslagssjefen, som er gråhåret så det holder fra før.

I kveld - i VM-generalprøven mot Finland i Drammen - håper Pellerud han ikke vil ha noe behov for å komme med frustrerte meldinger fra benken. Han forventer et norsk lag som hever seg vesentlig.

Skifter formasjon Pellerud har som oftest brukt en 4-2-3-1 formasjon. I morgen bytter han til 4-3-3.

- Vi følte at en liten justering måtte til nå. For å skape mer defensiv trygghet og kortere avstand mellom spillerne - særlig i midtbaneleddet. Motstanderne har kommet litt for lett i gjennom oss.

- Er det lurt å endre fromasjon rett foran et mesterskap?

- Hvis jeg ikke hatt spillerne med på det, hadde det kanskje ikke vært noe smart trekk å gjøre. Men de er helt med. Der er veldig gira på dette og har en god følelse. På treninga denne uka har det sett veldig bra ut. Jeg håper vi får ut det vi kan i kamp også.    

Seier alltid viktig - Hvor viktig er det å reise til Canada med en seier i bagasjen?

- Det er alltid viktig å vinne. Mot Finland ville jeg satt pris på et godt resulat som følge av en god prestasjon. Og jeg vil helst unngå at det dukker opp flere fundamentale spørsmål. I så fall ville det gitt en god følelse inn mot VM, sier Pellerud, til Dagbladet.

- Har dere spilt under Nederland og Belgia?

- Ja. Vi har et høyere nivå enn det vi har vist i de to siste kampene våre. Det holder ikke i VM. Vi må heve oss et godt hakk, og det er jeg trygg på at vi kan. Jeg vet hva disse jentene kan utrette, sier Pellerud.

Nytt forsvar - igjen Personlige feil, både offensivt og ikke minst defensivt, har felt Norge i de to VM-oppkjøringskampene mot Nerdeland og Belgia. Komponeringen av den bakre fireren har voldt landslagsledelsen en del bry. Mye er prøvd, lite har slått til. I kveld får enda en spiller sjansen som venstrback.

Lillestrøms høyreback Ingrid Moe Wold får prøve seg på plassen der både Maria Thorisdottir og Elise Thorsnes har spilt i sommer.

- Ingrid fortjener sjansen. Hun fikk en mulighet i Algarve Cup i vår, og tok godt vare på den, sier Pellerud, som håper Lillestrøm-spilleren skal løse forsvarsproblemene hans.

Lagkaptein og midtstopper Trine Rønning er riktignok fortsatt ute med skade, men er forventet kampklar til VM-start. Stoppermakker Nora Holstad Berge spiller seg stadig varmere i trøya etter et langt skadeopphold i vinter.