KOSER SEG: Wayne Rooney (t.h.) deltar i det som kan likne på barnesangleken «Hode, skulder, kne og tå» på gårsdagens England-trening sammen med blant andre Daniel Sturridge. Foto: Ben Stansall, AFP / NTB Scanpix
KOSER SEG: Wayne Rooney (t.h.) deltar i det som kan likne på barnesangleken «Hode, skulder, kne og tå» på gårsdagens England-trening sammen med blant andre Daniel Sturridge. Foto: Ben Stansall, AFP / NTB ScanpixVis mer

- Jeg trenger ikke sånt. Han vil ha ... sine øyeblikk

Rooney om Ronaldos egodyrking.

(Dagbladet): Wayne Rooney ble i går spurt om det veldig nært forestående mesterskapet vil bli avgjørende for ettermælet hans som fotballspiller.

- Hør her, jeg er ikke en spiller som trenger sånt. Som Cristiano Ronaldo, som trenger det og du må beundre ham for å være sånn. Jeg er mer opptatt av å vinne ting som et lag. Han ønsker å ha .... sine øyeblikk, svarte Rooney ifølge The Independent.

Cristiano Ronaldo vrengte av seg trøya og satte fokuset på seg selv framfor laget etter å ha satt inn en egentlig ubetydelig straffe på tampen av Champions League-finalen.

Det hevdes at det hadde en sammenheng med filmen «Ronaldo: The Movie».

Bedre med laget Rooney har vunnet personlige utmerkelser, men hevder at det ikke gir ham samme tilfredsstillelse som å vinne noe med laget.

- Det er viktigere for meg å vinne troféer som et lag. Jeg har blitt kåret til årets spiller av PFA, men det var ikke nærheten av like deilig som å vinne et trofé med United, sier Rooney.

Mindre press Rooney har ikke glitret på VM-scenen ennå. Fra Sør-Afrika for fire år siden huskes kanskje best tiraden han leverte rett i kamera etter 0-0 mot Algerie.

Han tror han selv - og omgivelsene - har lagt for mye press på ham. Nå vil han bare ha det moro og nyte VM.

- Jeg har kanskje satt for mye press på meg selv. Kanskje dere, media, har satt for mye press på meg. Jeg har forsøkt å svare på det. Denne gangen har jeg ikke gjort det, og kommer ikke til å gjøre det. Jeg skal kose meg. Jeg trives med forberedelsene og jeg gleder meg til turneringen.

Og kanskje nettopp lavere forventninger og dermed mindre press kan gjøre England godt i Brasil.

- Jeg liker å jobbe med de unge gutta, og de erfarne. Vi kan gjøre det bra, sier Rooney.

• England åpner VM mot Italia klokka tolv lørdag kveld norsk tid.