SKEPTISK: Wayne Rooney vil ikke forsvare sin egen form dagen før EM starter for England. Her på vei til gårsdagens trening. <br>Foto: Mark Large/Daily Mail/Solo Syndication/NTB Scanpix
SKEPTISK: Wayne Rooney vil ikke forsvare sin egen form dagen før EM starter for England. Her på vei til gårsdagens trening.
Foto: Mark Large/Daily Mail/Solo Syndication/NTB ScanpixVis mer

- Jeg trenger ikke sitte her og forsvare meg selv

Rooney småirritert på Englands pressekonferanse.

(Dagbladet): Klokka 21 i kveld begynner EM i fotball når vertsnasjonen Frankrike tar i mot Romania.

Men lenger nord sitrer fotballglade engelskmenn av spenning. Nok en gang tror og håper tusenvis av England-fans at trofeet skal bli med dem over den engelske kanalen når finalen er spilt på Stade de France 10. juli.

- Vi håper at folka hjemme skal like det de ser, men vi er nødt til å leve med det faktum at det er femti år siden vi vant en turnering og tjue år siden vi var i en semifinale, sier Englands landslagssjef Roy Hodgson på kveldens pressekonferanse i Frankrike, ifølge BBC.

Syndebukken Rooney?

Og en ting er forventningene som nå er i ferd med å tårne seg opp over Hodgson og hans menn. En helt annen er hvem som blir syndebukken om og når England mislykkes.

Der kan fort Wayne Rooney sitte med svarteper. I hele oppkjøringen har det blitt murret om at han i det hele tatt er i troppen.

Kaptein Rooney ser også ut som om han kaprer en plass i startelleveren til morgendagens åpningskamp mot Russland. På midtbanen.

Der, understreker Rooney på pressekonferansen, har han også spilt de siste månedene i klubblaget også. I tillegg ser han for seg at han forlenge karrieren sin ved å satse på midtbaneplassen.

Vil ikke forsvare seg

På spørsmål om hvor han helst vil spille, leverer han til og med en liten spøk.

- Favorittposisjonen min er på banen, sier Rooney, som noen minutter tidligere var lett irritert over spørsmålene rundt evnene hans.

- Jeg kjenner mine egne kvaliteter så jeg trenger ikke sitter her og forsvare meg selv. Jeg har spilt fotball i mange år, og jeg er klar over at spillet mitt har forandret seg i løpet av de årene. Etter min mening har det endret seg til det bedre. Alle har selvfølgelig rett til å gjøre seg opp sin egen mening, men de meningene som teller for meg, er meningene til trenerne og medspillerne mine, sier Rooney på pressekonferansen.

England åpner altså EM-sluttspillet mot Russland klokka 21.00 i morgen kveld. Kampen går direkte på TV 2 Zebra.