- Jeg trenger ikke skjule kroppen min

Ronaldinho har studert seg selv i speilet.

(Dagbladet.no): Det har vært en vond uke for Ronaldinho. Først tapte Barcelona mot gullrival Valencia, deretter ble de slått av Liverpool på Nou Camp. Og i jakten på en syndebukk ble brasilianeren utpekt - og beskyldt for å ha problemer med vekta.

Trener Frank Rijkaard avviste i helga at Ronaldinho er blitt slappere i fisken, og tvilte på om «bildebevisene» var pålitelige.

- Når bildet tas ganske nært, og lyset er utilstrekkelig eller det er bevegelse, kan det forvrenge virkeligheten mye. Og i dette tilfellet har jeg mine tvil om bildet viser sannheten, sa Rijkaard.

Kikket i speilet

I går var Ronaldinho tilbake i godt, gammelt slag da Barcelona banket Atletic Bilbao 3-0. Og etter kampen blottet han på ny magen - nesten som en liten protest mot dem som har mobbet ham for vekta.

Etter kampen svarte han kritikerne i en spøkefull tone.

- Jeg behøver ikke skjule kroppen min, eller hva? gliste Ronaldinho ifølge den spanske dagsavisa Mundo Deportivo, som følger Barcelona svært tett.

Men han erkjenner at beskyldningene om at han er blitt feit har vært sårende. Blant annet har 26-åringen studert seg selv foran speilet - og kommet fram til at at han ikke har noe å bekymre seg over.

BLOTTET MAGEN: Etter kampslutt nølte ikke Ronaldinho med å vise fram Spanias mest omtalte mage. Foto: REUTERS
BLOTTET MAGEN: Etter kampslutt nølte ikke Ronaldinho med å vise fram Spanias mest omtalte mage. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg synes lite om det beskyldningene, fordi det har blitt sagt til hele verden at jeg er en tjukkas, og det er jo ikke sant. Det har vært dager hvor jeg har kikket på meg selv i speilet og spurt meg selv om det er sant, men jeg synes jeg ser bra ut. Jeg har alltid vært forsiktig, og jeg er i bedre form enn noen gang, sier Ronaldinho til Mundo Deportivo.

Glad for å ha Eto\'o tilbake

Etter en del intern turbulens gledet han seg over å ha Samuel Eto\'o tilbake på laget, og kameruneren var i likhet med Ronaldinho blant kampens toneangivende spillere. Han scoret én gang på pasning fra den brasilianske nummer 10, og viste såpass at Liverpool har grunn til å engste seg foran returkampen i Champions League om en drøy uke.

- Det er så lett å spille med ham. Vi kjenner hverandre ut og inn, sier Ronaldinho.

Selv hadde en et praktfullt dribleraid hvor han forserte tre Bilbao-spillere, men treverket forhindret scoring.

- Det er synd den ikke gikk inn, fordi jeg gjerne ville dedisere en scoring til sønnen min, som ble to år på lørdag, sier han.

- Jeg trenger ikke skjule kroppen min
<B>FORNØYD MED SEG SELV:</B> Trener Frank Rijkaard hevdet bildet til høyre, som er tatt sist onsdag, ikke var pålitelig. Bildet til venstre er tatt i går, og gir et litt annet inntrykk.
<B>FANT TONEN:</B> Samuel Eto\'o var tilbake for fullt, og samarbeidet med Ronaldinho bør skremme Liverpool før returmatchen på Anfield.
<B>NÆR SCORING:</B> Ronaldinho svarte på kritikken den siste uka med å storspille mot Atletic Bilbao.