Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trenger ingen sånn person i min omgangskrets

Kalla om Northug.

SAVNER INGEN NORTHUG: Charlott Kalla, her sammen med nettopp Petter Northug etter Inge Bråten Memorial i Sunne i 2012.

Foto: Johan Eklund / NTB scanpix
SAVNER INGEN NORTHUG: Charlott Kalla, her sammen med nettopp Petter Northug etter Inge Bråten Memorial i Sunne i 2012. Foto: Johan Eklund / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går ble Charlott Kalla kåret til Sveriges «heteste» idrettsutøver av avisa Expressen, en liste som de siste årene har vært totaldominert av Zlatan Ibrahimovic - med et innslag av Petter Northug.

Nordmannen fikk nemlig tittelen i 2011, etter et fantastisk Oslo-VM og enorm oppmerksomhet hos våre naboer.

Både Northug og Zlatan er kjent for å ha det i kjeften, så årets vinner skiller seg litt fra de foregående, også på den måten. Charlott Kalla ser likevel likheter mellom seg selv og de to brautende mannfolkene.

Savner ingen Northug - Besluttsomheten og viljen, den drivkraften vi har til å påvirke de tingene  vi tror kommer å hjelpe oss å vinne, det tror jeg vi har til felles, sier hun til Expressen.

- Og ulikheter?

- Hva vi trigges av og hvordan vi snakker opp oss selv med media i nærheten. Der ligger i hvert fall Petter noen nivåer over meg, sier Kalla, og kommer med enda litt mer skryt:

- Han har en enorm vinnerskalle, og enorm kapasitet. Samtidig tror jeg Petter trigges veldig av sine konkurransenerver, og det er da det pleier å sprute ut en masse sitater, sier Kalla.

- Hadde det vært noe med en kvinnelig Northug i skisirkuset?

- Nei, det er ikke noe jeg føler at jeg savner. Jeg trenger ingen sånn person i min omgangskrets, sier svensken bestemt.

Zlatan nummer to Zlatan Ibrahimovic har forøvrig vunnet kåringen åtte ganger siden 2001. I år er han nummer to, mens svømmeren Sarah Sjöström er nummer tre.

Expressen har ikke innhentet noen kommentar fra Zlatan denne gangen, men man kan vel tenke seg svaret etter måten han reagerte på å komme på andreplass på lista over Sveriges største idrettsutøvere gjennom tidene.

- Takk. Men å komme på andreplass er som å komme sist. På den listen er jeg nummer en, to, tre, fire og fem, med all respekt for de andre, sa PSG-stjernen, i sedvanlig stil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media