- Jeg trengte å bli vraket

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter fem middels sesonger som fast på laget følte Arild Sundgot seg i fjor for første gang som et klart tredjevalg for Lillestrøm. - Det tente meg. Jeg hadde helt klart godt av å bli vraket, sier gårsdagens tomålsscorer.

Sundgot gikk i seg sjøl da han innså at han var for dårlig for Arne Erlandsen. Clayton Zane og Magnus Powell satte til sammen 30 mål i fjor. Sundgot endte med ni.

- Da jeg ble satt ut i fjor, begynte jeg å trene knallhardt. Tre ganger i uka står jeg igjen en halvtime og driver avslutningstrening. Jeg hadde bare godt av å bli satt ut. Trengte det, sier sunnmøringen, som fyller 24 år på onsdag, og nå føler seg farligere foran mål enn på mange år.

Mye skadd

I går viste han at savnet etter Clayton Zane blir til å bære etter at australieren takker for seg og drar til Belgia etter ti kamper.

- Det var utrolig viktig for sjøltilliten min å score to i dag, sier Sundgot.

Han hadde to feite muligheter til å doble. Den første fra fem meter på stuss fra Zane etter fem minutter. Viking-keeper Bo Andersen reddet mesterlig. Den andre en heading midt på keeper etter 55 minutter - tre minutter etter at han praktfullt dundret inn 1-0 da han tverrvendte bort Hannu Tihinen og skjøt på halvvolley. Etter 76 minutter punkterte han kampen med en heading på corner.

Sundgot har gode minner fra serieåpninger fra før. I 1999 satte han også inn to scoringer i 3-1 seieren over Brann i Bergen. Men både i fjor og i forfjor har han sittet skadd på tribunen i årets første kamp.

- Menisk i 2000. I fjor ble jeg strekkskadd i venstre lår da jeg for første gang spilte midtstopper i en treningskamp i Spania i januar. Jeg var ute helt til ti seriekamper var spilt, sier han.

Imens hadde Erlandsen røverkjøpt Zane fra Molde, og skaffet seg årets beste spissduo. Helt til Magnus Powell ble skadd, og åpnet for Sundgot igjen.

Foran denne sesongen har Sundgot trygghet som førstevalg, og en overordnet målsetting: Doble antall scoringer fra i fjor.


LSK- Viking 2- 0

Mål: 1- 0 Arild Sundgot (52),
2- 0 Arild Sundgot (77).

BB: Arild Sundgot.

Tenker ego

- Jeg har fått være frisk gjennom hele vinteren. I år skal jeg bli mer ego på banen, sier han.

Kanskje kan han få noen tips fra LSK-vikar Jan Åge Fjørtoft. Han har jo passet på Sundgot før: Som barnevakt da han midt på 80-tallet spilte for Hødd sammen med Arilds pappa Otto.

Sundgot har lenge vært blant Tippeligaens beste på målgivende pasninger, men har ifølge seg sjøl scoret for lite.

- Åtte- ni mål er for lite i forhold til hva som kreves, sier han.

Erlandsen sier dette om Sundgot:

- Han er en snill kar utafor banen. Det er hans personlighet. Men han har godt blikk for spillet. Slik kompenserer han for manglende hurtighet.

Nivåhevning

Erlandsen er meget godt fornøyd med at gutta hans skjerper seg når det står om poeng.

- Dette var klar nivåheving fra den siste måneden. Vi vinner fortjent.

Clayton Zane mener at Arild Sundgot i dag ga Kanarifansen ro i sjela.

- LSK klarer seg fint uten meg.