<strong>ØNSKET VELKOMMEN:</strong> Rafael Benitez (t.v.) ble presentert som ny Inter-manager på en pressekonferanse i Milano i ettermiddag. Her posererer han sammen med klubbdirektør Marco Branca. Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio Calanni
ØNSKET VELKOMMEN: Rafael Benitez (t.v.) ble presentert som ny Inter-manager på en pressekonferanse i Milano i ettermiddag. Her posererer han sammen med klubbdirektør Marco Branca. Foto: SCANPIX/AP Photo/Antonio Calanni Vis mer

- Jeg trengte å komme meg bort fra Liverpool

Nå vil Benitez bygge videre på Mourinhos Inter-suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fem dager etter at Inter kunngjorde at de hadde ansatt Rafael Benitez som erstatter for José Mourinho, ble hovedpersonen selv presentert på en pressekonferanse i Milano.

Det er ingen enkel oppgave den tidligere Liverpool-manageren nå har påtatt seg etter at Mourinho ledet italienerne til sportslige høyder de ikke hadde sett siden midten av 1960-tallet. Men i sin første offisielle opptreden som Inter-sjef, så spanjolen naturlig nok muligheter og ikke begrensninger.

- Mourinho gjorde en fantastisk jobb her, men jeg er en annerledes trener. Det viktigste nå, er å beholde vinnermentaliteten som finnes her og forsøke å vinne noen flere titler. Så får vi se ved sesongslutt om vi har lykkes eller ikke, sa Benitez, ifølge Inters hjemmeside.

Etter seks år i sjefsstolen på Anfield ble Benitez enig med klubbledelsen i Liverpool om at nok var nok, og at begge parter var tjent med å gå hvert til sitt.

- Forandring
Etter å ha ligget i kontinuerlig strid med Liverpools amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett, siden duoen kjøpte klubben i begynnelsen 2007, innrømmer Benitez at det var umulig å fortsette i jobben.

- Det var ikke enkelt å forlate Liverpool, men situasjonen forandret seg og jeg trengte å komme meg bort. Nå har jeg fått den perfekte muligheten i Inter, som er en enorm klubb. Jeg er veldig fornøyd med å være her. Inter er en fantastisk klubb. De gjorde det fantastisk denne sesongen. Så får vi se om vi klarer å opprettholde dette nivået neste år, sa Benitez,

Nå starter han jobben med å sette sitt eget stempel på det som var José Mourinhos mannskap. 

Mascherano på italienskkurs
- Kommer det nye spillere? Ja, det tror jeg. Jeg håper å kunne kjøpe noen gode spillere. Min innstilling er å vinne gjennom å spille god fotball, og god fotball avhenger av hvilke spillere man har til rådighet. Spillerne som er her er gode, og de liker både å vinne og å sille god fotball, poengterte han.

Én god spiller den nye Inter-sjefen kan ha i kikkerten, er Javier Mascherano. Den argentinske landslagskapteinen har ikke lagt skjul på at han trivdes under Benitez sin ledelse, har angivelig sagt nei til en ny og forbedret kontrakt med Liverpool og får dessuten dagene til å gå i Sør-Afrika ved å ta språkundervisning, som tilsier at en overgang til Serie A er aktuelt.

- Jeg holder på å lære meg italiensk mens jeg er i VM. Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre etter turneringen, er Mascherano sitert på i blant annet The Telegraph.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer