ENDELIG I FORM: Nina Løseth har slitt tungt med en leggskade i tre år. Nå er hun tilbake i form. 
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
ENDELIG I FORM: Nina Løseth har slitt tungt med en leggskade i tre år. Nå er hun tilbake i form. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXVis mer

- Jeg trengte dette

Nina Løseth (22) til topps i europacupen.

Det norske alpintalentet har slitt tungt med en leggskade i tre år, men har endelig kommet seg tilbake på skiene denne sesongen.

Løseth hadde nest beste tid etter første omgang, men kjørte raskere enn slovaken Barbora Lukacova i annen omgang. Den mellomste av de tre alpinistsøstrene i Løseth-familien vant til slutt med to tidelers margin foran slovenske Marusa Ferk og Lukacova.

- Trengte dette - Nå er jeg glad. Jeg trengte dette. Jeg gjorde noen feil i annen omgang, og hadde egentlig ingen god følelse da jeg passerte målstreken. Jeg så de andre norske jentene begynte å juble, men må ha kjørt fort. Dette begynner å ligne noe, sa Løseth til NTB etter triumfen.

Alpinlandslagenes sportssjef, Claus Ryste, var henrykt over framgangen til Nina Løseth.

- Dette var veldig bra. Dette viser at hun er tilbake fra skade og var utrolig moro. Det beste er at Nina får trent uten smerter, sa Ryste.

Mange gratulasjoner Damenes landslagstrener Jørgen Nordlund var naturlig nok også godt fornøyd.

- Det kom utrolig mange gratulasjoner fra andre nasjoner etter kveldens renn. Dette var skikkelig bra. Hun var nummer to etter første omgang, men hun kjørte offensivt, og dette utgjorde forskjellen, sa Nordlund, før han roste Løseths tålmodighet.

- Det er hard trening og mye jobb over tid som gir resultater. Dette har vært umulig med Ninas tilfelle. Hun har trent, kjørt renn og så tatt pause. Så har hun begynt på nytt igjen. Det går ikke dit en vil med stopp og konstante pauser. Slik har det holdt på flere år. Hun har likevel vist potensial og at hun kan klare dette.

(NTB)