Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcus Pedersen er tilbake og på utkikk etter ny klubb

- Jeg trengte en pause

I sommer valgte Marcus Pedersen å si opp kontrakten sin med Strømsgodset et halvt år før den opprinnelig hadde utløpt. Etter en lengre skade, er nå Pedersen spilleklar og har allerede fått et tilbud fra Australia.

KLAR: Marcus Pedersen er klar for å finne seg en ny klubb. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
KLAR: Marcus Pedersen er klar for å finne seg en ny klubb. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Det kom som et sjokk for mange da det ble klart at Marcus Pedersen og Strømsgodset hadde avbrutt kontrakten et halvt år før den opprinnelige var over.

I 2018 var Pedersen en av Eliteseriens heteste spillere og sto med 14 mål på 23 kamper. Mange reagerte derfor sterkt på at kontrakten ble avbrutt. Spissen sa følgende til Strømsgodset hjemmesider den gang:

- Med tanke på at jeg er i siste året av kontrakten og ikke tilgjengelig for spill på grunn av skade, velger jeg å si opp avtalen med Strømsgodset. Jeg må nå bygge meg opp igjen fysisk og komme i skikkelig form, før jeg kan finne meg en ny klubb.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 30.10.2015 BRENNHET: Marcus Pedersen kan bli mannen som skyter Norge til EM i Frankrike neste sommer. Det mener Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen og Dagblad-kommentator Morten P. Video: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Etter at han sa opp kontrakten, har Pedersen vært i en rehabiliteringsfase hvor han har bygd seg opp igjen etter skaden. Den siste tida har han trent med HamKam. Pedersen sier at han er fornøyd med tingenes tilstand, og at han er spent på hva framtida vil bringe.

- Alt går bra. Jeg er skadefri og har trent med HamKam nå i høst. Nå venter jeg bare til 1. januar, så kan jeg begynne å snakke med klubber, forteller Pedersen til Dagbladet.

Masse henvendelser

Nå er Pedersen en såkalt bosmanspiller. Det betyr at han kan bli hentet gratis til hvilken som helst klubb når overgangsvinduet åpner i januar. Med flere utenlandsopphold, landslagskamper og over 70 Eliteseriemål, er nok interessen rundt Hamar-gutten stor.

Han forteller videre at tilbudene ikke har latt vente på seg, og at det har vært jevn pågang med henvendelser fra klubber siden han skilte lag med Strømsgodset.

- Det har vært masse henvendelser fra klubber. Jeg kan nok ikke velge fra øverste hylle, men jeg tror jeg er god nok til å spille for mange klubber, sier Pedersen.

- Hvor har interessen kommet fra?

- Det har kommet fra mange forskjellige steder. For det meste har interessen kommet fra utlandet. Det har blant annet vært tilbud fra Australia, sier Pedersen.

- Kan det være aktuelt?

- Det er jo fryktelig langt unna. Jeg må jo vurdere hva som er best for meg. Skal jeg dra ut å tjene penger eller skal jeg bli her. Jeg har kanskje fire eller fem år igjen av karrieren. Nå har jo man en datter på to år, så det er noe som må vurderes også, forteller han.

Det store gjennombruddet kom for HamKam tilbake i 2007 for Pedersen. Etter å ha trent med laget i høst, utelukker ikke han at karrieren kan fortsette på Hamar.

- Det kan jo være et alternativ. Det kan kanskje være en god idé å bli hjemme ett år, for å så ta et steg videre til en enda bedre klubb neste sesong, sier den tidligere Vitesse-spilleren.

- Trengte en pause

Det var mye spekulasjoner rundt hvorfor Pedersen valgte å si opp kontrakten sin i sommer.

Tidligere i år skrev Drammens Tidende at Pedersen hadde blitt kalt inn på teppet av ledelsen i Godset, grunnet utenomsportslige hendelser. Avisa skrev også seinere at Pedersen hadde blitt observert ute på byen på natta, etter 0-4 tapet mot Molde. Han spilte ikke den kampen grunnet en kneskade.

Etter at Hamar-gutten var ferdig i Godset, ventet en periode på sidelinjen grunnet skade. Han sier at han var lettet da han fikk en pause fra fotballen.

- Jeg fikk en del skader. Så begynte jeg å trene igjen før skadene var bra, og ble satt litt tilbake og ble egentlig aldri helt frisk. Det var en bra smell å hele tiden bli satt tilbake. Jeg følte at jeg trengte en pause, sier Pedersen.

- Hvordan har avbrekket vært?

- Jeg føler at jeg har kommet mye sterkere ut av det etter å ha hatt denne pausen, påpeker han.

- Sinnssykt

Til helgen avgjøres det hvem som fortsatt får spille Eliteserien neste år, og hvem som er nødt til å ta turen ned til Obos-ligaen. Det er lenge siden bunnstriden har vært så jevn som den er nå. Det skiller bare to poeng mellom Ranheim på sisteplass og Sarpsborg på ellevte.

Pedersen sier at han fortsatt følger gamleklubben tett, og at han vil sitte benket foran skjermen når Godset spiller mot Kristiansund på søndag.

- Det kommer til å bli en sinnssyk siste runde. Det har tatt litt tid før ting har begynt å sitte under den nye treneren. Jeg vil selvfølgelig at de skal holde seg, forteller Pedersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media