- Jeg trengte et tupp i ræva

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Etter gullsjokket i Thunder Bay for fire år siden, har det vært mest nedturer for Tommy Ingebrigtsen (21) i hoppbakken. Foran denne sesongen var Hopp-Norges størsteVM-håp nær ved å bli vraket på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er den siste sjansen din. Testene viser at du er blant de dårligste, både når det gjelder spenst og styrke. Nå må du trene ordentlig. Hvis ikke, ryker landslagsplassen, var noe av det første Hroar Stjernen sa til Tiger'n fra Byåsen da han overtok som landslagssjef i fjor vår.

I dag er Tommy glad for sjefens ultimatum.

Trengte et spark

- Jeg ville tilbake, og trengte et spark bak for å komme i gang igjen. I perioder har jeg trent noe inn i granskauen mye. Nå har jeg både fått skikkelig framgang, og blitt mer stabil.

- De gode enkelthoppene har gitt økt selvtillit. Det som gjenstår, er å få til to gode hopp i renn, sier Tommy Ingebrigtsen.

Landslagssjefen er godt fornøyd med forvandlingen.

- Jeg ga klart uttrykk for at det var hardt arbeid som skulle til, og at han ikke fikk være med lenger bare på gamle meritter. Tommy har skjønt alvoret, trent bra og blitt sterkere både fysisk og psykisk. Nå holder også formen hans mye lenger, sier Hroar Stjernen.

I søndagens storbakke-NM på Rena satte Tommy bakkerekord i førstehoppet, men falt ned på andreplass. På toppen foran sistehoppet tok iveren overhånd.

- I Bischofshofen og Ramsau må han ikke få veldig lyst til å bli verdensmester, bare få veldig lyst til å gjøre det han skal. Da kan det gå bra, sier Hroar Stjernen.

Best hittil i vinter gikk det i v-cuprennet i Zakopane, da Tommy endte på tredjeplass. Det var også første turen hans på pallen i et verdenscuprenn.

- Alt kan bli bedre

Fortsatt har han mye på lager.

- Alt kan bli bedre, både spensten, styrken og hurtigheten. Men muskulaturen bygges ikke opp på ett år. Det kan både ta to og tre sesonger. Hele tida er det en balansegang. Teknikken må også stemme, sier Hroar Stjernen.

Foran storbakkerennet er Tommy litt snufsete.

- Nylig hadde jeg ei uke i senga, uten at det har betydd noe negativt for formen. Foran storbakkerennet er jeg så godt forberedt som det er mulig å bli. - Jeg tror det kan bli en veldig kul søndag, sier Tommy Ingebrigtsen fire år etter at han ble tidenes yngste storbakkemester i VM i Thunder Bay.

<B>MUNTERT:</B> - Nå blir det kult i Bischopshofen, sier Tommy Ingebrigtsen foran søndagens storbakkerenn. I dag gliser han også av det sparket han fikk bak av landslagssjef Hroar Stjernen ifjor vår, fordi han trente for dårlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer