- Jeg trengte ham, men han var ikke der for meg

Tito Vilanova slår tilbake mot kritikken fra Pep Guardiola.

SAVNET VENNEN SIN: Tito Vilanova (t.v) forteller at han trengte sin venn Pep Guardiola, som bare besøkte ham én gang i løpet av to måneder.  Foto: REUTERS/Gustau Nacarino/NTB Scanpix
SAVNET VENNEN SIN: Tito Vilanova (t.v) forteller at han trengte sin venn Pep Guardiola, som bare besøkte ham én gang i løpet av to måneder. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Bayern München-manager Pep Guardiola tilbrakte nylig ett år i New York, hvor nåværende Barca-manager Tito Vilanova samtidig var innlagt i en kort periode for å få ytterligere behandling for halskreft. Det ble senere hevdet at Guardiola aldri besøkte Vilanova, til tross for at vennene var i samme by.

Pep Guardiola fortalte i et intervju nylig at han besøkte Tito Vilanova én gang, samtidig som han bekreftet at han ikke besøkte ham oftere, men at grunnen til det ikke var hans feil. Samtidig langet han ut mot gamleklubben Barcelona, som han mente forsøkte å sverte ham.

- Det har skjedd for mange ting, og de har gått over streken. Jeg vil aldri glemme at de brukte Titos (Tito Vilanova) sykdom for å påføre meg skade, fordi det er løgn at jeg aldri besøkte ham i New York, sa Guardiola.

Dette intervjuet har fått Tito Vilanova til å reagere, og nå tar Barca-treneren bladet fra munnen.

- Folk er ikke interessert i personlige ting, men Pep tok feil, og jeg er overrasket over hans uttalelser. Ingen i styret brukte min sykdom til å angripe ham, sier Tito Vilanova ifølge spanske AS.

Trengte Guardiola Vilanova mener at Pep Guardiola hadde mulighet til å besøke ham oftere i løpet av de to måneden han tilbrakte i USA.

- Han besøkte meg én gang i New York når jeg kom dit, men i løpet av de to månedene jeg var der etter operasjonen så jeg ham ikke. Han er min venn og jeg trengte ham, men han var ikke der for meg. Jeg ville gjort ting annerledes. Jeg vil ikke si noe mer om dette, sier Vilanova.

På spørsmål om problemene dem i mellom kan ha oppstått på grunn av at Tito Vilanova ble manager i Barcelona, svarer han:

- Jeg snakket med ham og fortalte hva jeg hadde planer om å gjøre. Det var han som oppmuntret meg til å bli Barcelona-trener. Jeg har kjent ham i 28 år. Han er min venn. Jeg har vunnet titler sammen med ham og vi hadde en fantastisk tid sammen, sier Vilanova.