FIKK HJELP: Liverpool-kaptein Steven Gerrard har jobbet tett med psykologen Steve Peters de siste åra. Nå kan samarbeide ende med et etterlengtet ligagull. Foto: NTB Scanpix
FIKK HJELP: Liverpool-kaptein Steven Gerrard har jobbet tett med psykologen Steve Peters de siste åra. Nå kan samarbeide ende med et etterlengtet ligagull. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg trengte mental hjelp

Gerrard takker psykologen som reddet karrieren.

Norwich - Liverpool 2-3

(Dagbladet): Liverpool-kaptein Steven Gerrard kunne juble etter ny seier mot Norwich i dag. Laget topper Premier League med fem poeng ned til Chelsea tre runder før slutt.

- Nå skal vi fokusere på å prestere bra i de tre neste kampene. Vi vil fortsatt slåss og vi ser fram mot å møte Chelsea med fantastisk atmosfære på Anfield, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen.

Liverpool har sterke elleve strake seiere - og litt av æren får sportspsykologen Steve Peters, som har jobba tett på klubben og kaptein Steven Gerrard.

Rett før dagens viktige kamp snakket Gerrard om hvordan han har kommet tilbake i den superformen han har vist denne sesongen.

- Jeg har vært hos tre-fire spesialister. Alle hadde forskjellige meninger. Jeg hadde viktige beslutninger jeg måtte ta og det betød mye for meg mentalt. Jeg var skadd og var usikker på framtida. Da var jeg langt nede, helt klart. Jeg trengte mental hjelp, sier Gerrard i et intervju med Telegraph.

Positivitet Det var da han traff Peters, som har bidratt i Liverpool én gang i uka gjennom sesongen.

- Det var da forholdet startet. Jeg likte én-til-én-samtalene med Steve og jeg møtte ham rundt åtte ganger. Jeg følte meg mer positiv etterpå og skjønte mer av hvorfor jeg var langt nede, sier Gerrard.

Gerrard slet blant annet med lyskeproblemer i 2010.

- Jeg fortsatte å treffe ham fordi jeg tenkte for meg selv: «Hvis han kan få meg til å føle meg positiv, så kan han helt klart hjelpe meg når jeg er tilbake på banen», sier Gerrard.

Til VM Steve Peters skal også være med det engelske landslaget som reiser til Brasil-VM i sommer.


- Det er ikke hvilken som helst psykiater. Det er doktor Steve Peters, en veldig berømt mann på området, sier England-sjef Roy Hodgson.

Tidligere har han hjulpet andre stjerner som snooker-spiller Ronnie O'Sullivan.

- Han utretter mirakler i Liverpool. Mannen er et geni. Har aldri jobbet med noen som er så bra og full av talent, tvitret O'Sullivan mandag.