- Jeg trengte noen vinger

Nå flyr Sharapova i nye sko.

Maria Sharapova gikk greit videre fra første runde i Wimbledon i dag med 2-0-seier over Nuria Llagostera Vives. Russeren stilte med gullsko i første runde.

- Jeg trengte noen vinger, og jeg føler jeg kan fly. Dette er fantastiske sko, og jeg har fått mange komplimenter for dem, smilte den regjerende Wimbledon-mesteren til AP.

Også spillet var det høy klasse over. Hele seks serveess satte den andreseedede russeren inn. Kampen var over på 58 minutter. I fjor ble hun den tredje yngste spilleren som vant turneringen. Hun var da 17 år gammel.

Gresk bombe

Vinneren av French open, belgiske Justine Henin-Hardenne ble slått ut av Elini Daniilidou fra Hellas tirsdag. Belgieren tapte 1-2 i sett, og det var først og fremst dårlige server som ble Henin-Hardenes bane. Totalt hadde hun 11 dobbelfeil. Daniilidou brukte to timer og 28 minutter på å slå ut Justine Henin-Hardene som tidligere denne måneden vant grusturneringen French Open.

På herresiden hadde amerikanske Andy Roddick hadde få problemer med å slå tsjekkeren Jiri Vanek. På 82 minutter avgjorde han kampen og vant 3-0 i sett med settsifrene 6-1, 7-6(4), 6-2.

Nadal i slag

Roddick tapte fjorårets finale mot Roger Federer, og har så langt i karrieren kun vunnet en Grand Slam-turnering. Det skjedde i US Open i 2003.

VANT I FJOR: Maria Sharapova tok seg greit videre fra første runde i Wimbledon. AP
VANT I FJOR: Maria Sharapova tok seg greit videre fra første runde i Wimbledon. AP Vis mer

- Jeg er virkelig sulten på å vinne denne turneringen. Jeg føler jeg har spilt meget godt på gress de siste årene, men har ikke fått det til helt her. Det er neste steg på dette underlaget. Men det er lettere sagt enn gjort i denne turneringen, sier amerikaneren til nyhetsbyrået AP.

Roddick vant nylig Queens-turneringen, som er forturnering til Wimbledon.

Spanjolen Rafael Nadal gikk også greit videre fra første runde.

Nadal, som tidligere i måneden vant French Open, feide Vince Spadea fra USA av banen med settsifrene 6-4, 6-3, 6-0.

19-åringen fra Mallorca er seedet som nummer fire i turneringen han spiller i for andre gang. I 2003 røk Nadal ut i tredje runde.

Spadea, som nådde fjerde runde i fjor, deltok i Wimbledon for tiende året.

(ANB)

NY STJERNE: Rafael Nadal er herretennisens nye superstjerne.