Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trengte ny motivasjon

Derfor skal Justyna Kowalczyk (32) de neste tre åra gå langløp med norske Team Santander.

SKREV KONTRAKT: Justyna Kowalczyk har skrevet kontrakt med langløpslaget Team Santander og manager Nils Marius Otterstad. Foto: Tormod Brenna
SKREV KONTRAKT: Justyna Kowalczyk har skrevet kontrakt med langløpslaget Team Santander og manager Nils Marius Otterstad. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WARSZAWA (Dagbladet): - Du vet, jeg har ikke det samme treningsmiljøet som for eksempel de norske jentene. De gjør veldig mye av treninga si sammen. Jeg er som oftes alene.

- Mens de konkurrerer med hverandre på treningene, har jeg bare meg selv å konkurrere mot. Og det kan være vanskelig nok noen ganger, sier Justyna Kowalczyk - og spruter ut i latter.

Campingvogn Vi sitter i ei campigvogn (!) utenfor et filmstudio i utkanten av Warszawa. Det er pause i reklamefilm-innspillinga for Bank Santander, som Justyna skal bruke hele dagen på. Den første scenen satt etter tre timer.

- Huff, ikke akkurat min hverdag dette. I langrenn er det bare å sette på seg startnummeret og gå det du kan. Her må jeg gjøre alt minst ti ganger. Men pytt, no problem, sier hun - og ler igjen.

Den polske stjerneløperen er på svært godt humør. Hun fleiper med alt og alle på settet, ikke minst seg selv når hun en sjelden gang glemmer manus eller ser i feil kamera.

GODT HUMØR: Da Dagbladet traff Justyna Kowalczyk under reklamefilminnspilling for Team Santander i Polen, boblet hun av overskudd. Foto: Tormod Brenna
GODT HUMØR: Da Dagbladet traff Justyna Kowalczyk under reklamefilminnspilling for Team Santander i Polen, boblet hun av overskudd. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Men tilbake i campingvogna, som er en filmstjerne verdig for øvrig.

Forelskelse - Langløp er min nye forelskelse. De fire timene Wasaloppet tok sist vinter, er kanskje de fire verste jeg har hatt. Men det var skikkelig gøy også. Jeg vil ha mer av langløp. Og da Nils Marius (Otterstad, team manager, red.anm.) og Team Satander tok kontakt, var det jo egentlig helt greit. Jeg ville være med på dette, det passet helt perfekt, sier Kowalczyk til Dagbladet mens hun småspiser gulrøtter og reddiker.

- Dette laget er det beste. Neste sommer skal jeg være med på flere treningssamlinger, og jeg kjenner allerede at jeg gleder meg stort til å få trene sammen med Anders og Jørgen Aukland og Johan Olsson.

- Denne avtalen gjør at jeg kan få gå de langløpene jeg kan kombinere med verdenscupen med et godt støtteapparat i ryggen. Det var akkurat dette jeg trengte for å få fornyet motivasjon til å satse knallhardt videre, sier Kowalczyk til Dagbladet.

- Vi er stolte over å ha signert Justyna på laget vårt. Hun blir en solid tilvekst, og både Aukland-gutta og ikke minst Johan Olsson gleder seg stort til å bli bedre kjent med henne, og ikke minst trene sammen med henne, sier Nils Marius Otterstad, som i et halvt års tid har jobbet med å få innlemmet Kowalczyk i laget.

Megapopulær Avtalen har vært klar lenge, og presenteres på en pressekonferanse i Warszawa i dag.

Der er det ventet massivt oppbud av media. Kowalczyk er den største stjerne landet med 38 millioner innbyggere har, og har fem år på rad blitt kåret til årets sportsprolfil.

At hun signerer en avtale med et «norsk» lag vekker oppsikt.

- Selvsagt er verdenscupen og mesterskapene de neste årene fortsatt det viktigste for meg. Men jeg kan garantere at jeg kommer til å gå langløp til vinteren også. Det er fryktelig vondt, men også fryktelig moro, sier hun.

- Det er bare noen uker til sesongåpninga i Kuusamo. Hvordan er egentlig formen?

- Du, den er bra. Etter at jeg fikk orden på skadene mine og var restituert etter operasjonen i vår har jeg trent veldig bra. Sesongen i fjor var ikke all verden, men jeg har en helt annen følelse nå. Jeg gleder meg til vinteren. Motivasjonen er tilbake for fullt, sier Justyna Kowalczyk til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!