- Jeg trodde det var over

Petter Solberg traff et hull i veien og ødela den ene støtdemperen. Likevel vant han alle dagens etapper. I morgen blir Petter trolig verdensmester!

Følg etappene direkte!

Petter Solberg ser ut til å ha full kontroll i Rally Storbritannia. Ingen klarte å slå ham på dagens prøver, men det holdt hardt.

Solberg ødela den ene, fremre støtdemperen tidlig på lørdagens 14. fartsprøve - den lengste i rallyet på 47,5 kilometer.

- Jeg traff et hull i veien og støtdemperen røk etter bare et par kilometer. Samtidig ble felgen slått skjev og bilen var i ubalanse. Da trodde jeg det var over, og at sjansene mine var spolert. Det kunne ha ødelagt alt, sa Solberg til NTB.

Han vant samtlige prøver i dag, etter å ha gitt så å si flatt jern fra morgen til kveld.

- Jeg ga på veldig mye og hadde ikke så mye mer å gå på, fortalte Solberg.

På spørsmål om bare et uhell nå kan hindre ham fra å bli verdensmester, var Solberg fortsatt noe nølende. Det var han ikke bak rattet tidligere på dagen.

Nordmannen vant første fartsprøve med fire sekunder, den andre med 2,7 sekunder og tredje med 2,9 sekunder.

Solberg bremset ikke, og vant også den fjerde prøven. Han kom i mål 4,4 sekunder foran Sebastien Loeb.

På den femte var han bare 0,1 sekunder foran Loeb, men på sjette fikk han fart på sakene igjen og kom i mål 5,8 sekunder før Tommi Mäkinen. Loeb havnet på fjerdeplass på prøven - 6,5 sekunder bak.

Den sjuende prøven (14. fartsprøve totalt) lørdag ble betegnet som svært viktig fordi den var 43,09 kilometer lang. Nok en gang herjet nordmannen på veiene i Swansea. Solberg vant med 9,5 sekunders margin til Loeb, til tross for problemene med støtdemperen.

På den siste korte prøven inne i Cardiff var han 0,4 sekunder raskere enn sin franske konkurrent. Dermed leder Solberg Rally Storbritannia med 41,2 sekunder på Loeb sammenlagt, mens Tommi Mäkinen holder tredjeplassen (2.25,2 minutter bak).

Hvem som vinner VM-tittelen, avgjøres først søndag ettermiddag. Spanieren Carlos Sainz kjørte ut og glapp sine sjanser i dag.

Nå står kampen mellom Solberg og Loeb. Nordmannen må slå franskmannen i Wales for å bli verdensmester.

(NTB)

FLYR HØYT: Petter Solberg mistet bakkekontakten noen ganger i dag.
SNART MESTER? Petter Solberg hilser fansen i serviceområdet like utenfor Swansea, under Rally Storbritannia i dag.