- Jeg trodde det var slutt

Solberg-brødrene kjørte i samme grøft.

– Det var helt på grensen. Jeg trodde det var slutt, sier Petter Solberg til NTB om dramatikken på dagens andre fartsprøve.

– Vi kom i 200-220 km/t og skled på det gjørmete underlaget, og endte i grøfta. Styringen ble skadd, men vi kom oss videre, og tapte bare 10-12 sekunder på uhellet, sier han.

Solberg ledet på mellomtidene før uhellet.

Læregutt

Få minutter tidligere hadde storebror Henning vært i grøfta ved samme sjikane som Petter. Han endte mye lenger ute av veien, og måtte ha hjelpe fra publikum for å få bilen på veien igjen, og tapte over minuttet.

Henning er læregutt på asfalt, og er sjanseløs på å komme seg inn blant de åtte beste å ta VM-poeng.

– Det er ingenting mer å si om kjøringen, sier Henning Solberg.

Han er kun med for å få erfaring og har som mål å gjennomføre VM-runden.

FOTO: SCANPIX
FOTO: SCANPIX Vis mer

Loeb leder

Petter startet dagen på 7. plass, men klatret forbi Toni Gardemeister, og opp til 6. plass i sammendraget. På den 12. prøven var han nest raskest, hårfint slått av Mikko Hirvonen.

Sebastien Loeb leder rallyet, og er på god vei mot sin fjerde strake seier i Monte Carlo. Spanske Daniel Sordo følger på 2. plassen, mens finnen Marcus Grönholm holder 3.-plassen.

Petter Solberg ser ut til å ende på sjette plass. Henning Solberg holder 15. plassen.

Siste fartsprøve kjøres i morgen tidlig.

(NTB)

---

SS14

FOTO: SCANPIX
FOTO: SCANPIX Vis mer

Etappen er i gang. Solberg taper sekunder til de som ligger rett foran ham i sammendraget, men har kontroll bakover. Mye tyder på at nordmannen ender på 6. plass.

SS13

Petter Solberg tar sekunder på Gardemeister og Hirvonen, men taper til Atkinson.

SS12

Petter Solberg øker forspranget til Gardemeister med ytterligere 12 sekunder. Han tar også åtte sekunder på Atkinson, men taper noen tiedeler til Hirvonen, som klatrer til 4. plass.