I EGEN KLASSE: Petter Northug er overrasket over hvor enkelt han slo konkurrentene i rulleski-VM. Her fra sommerens duell på Bislett mot erkerival Marcus Hellner. 


Foto:Erik Berglund
I EGEN KLASSE: Petter Northug er overrasket over hvor enkelt han slo konkurrentene i rulleski-VM. Her fra sommerens duell på Bislett mot erkerival Marcus Hellner. Foto:Erik BerglundVis mer

- Jeg trodde dette var VM?

Northug hoverte etter gull i rulleski-VM.

Petter Northug vant en suveren seier på 10 kilometer klassisk motbakkeløp under VM på rulleski tirsdag.

Langrennsesset tok dermed VM-gull på første forsøk i mesterskapet. Ingen var i nærheten av å følge Mosvik-karen opp stigningene mellom Stemshaug og Brekka på åpningsdistansen. Fellesstarten gikk over 10 kilometer i motbakker og i klassisk stil.

- Jeg trodde dette var VM, jeg, og at jeg skulle få litt kamp. Det var overraskende. Jeg gikk ikke fort i bakken, men fikk veldig lett luke, sier Northug til NRK.

Rulleski-VM arrangeres i Aure på Nordmøre og fortsetter med fellesstart i skøyting over 24 kilometer onsdag. Fredag og lørdag forflytter mesterskapet seg til seg til Kristiansund der det arrangeres stafetter og sprint.

Marit Bjørgen var klart sterkest på åpningsøvelsen 10 kilometer motbakkeløp under rulleski-VM i Aure. Svenske Charlotte Kalla måtte ta til takke med annenplass.

KNUSTE KALLA: Marit Bjørgen tok også gull. 
Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
KNUSTE KALLA: Marit Bjørgen tok også gull. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer

Kalla kom i mål 18 sekunder etter Marit Bjørgen på distansen. Motbakkeløpet foregikk mellom Stemshaug og Brekka og gikk i klassisk stil.
Dermed vant Norge gull på begge de to åpningsdistansene.

VM på rulleski fortsetter onsdag med fellesstart i skøyting over 17 kilometer. Fredag og lørdag forflytter mesterskapet seg til seg til Kristiansund der det arrangeres stafett og sprint.

(NTB)