- TYPISK TYSK?: Sir Alex Ferguson mener det er typisk tysk å spurte mot dommeren i et forsøk på å påvirke ham, selv om både franske Franck Ribery og nederlandske Mark van Bommel kan sies å ha vært vel så aktive som tyske Bastian Shweinsteiger da Rafael mistet hodet tidlig i andre omgang. Foto:  AFP PHOTO DDP / OLIVER LANG
- TYPISK TYSK?: Sir Alex Ferguson mener det er typisk tysk å spurte mot dommeren i et forsøk på å påvirke ham, selv om både franske Franck Ribery og nederlandske Mark van Bommel kan sies å ha vært vel så aktive som tyske Bastian Shweinsteiger da Rafael mistet hodet tidlig i andre omgang. Foto: AFP PHOTO DDP / OLIVER LANGVis mer

- Jeg trodde fair play var viktig i England

Bayern-trenerens svar på Fergusons «typisk tyskere»-utspill.

||| (Dagbladet): Kanskje fikk den utviste høyrebacken Rafael en varemerke-utskjelling fra sir Alex Ferguson innenfor garderobens fire vegger, men utad lot Manchester Uniteds manager det meste av aggresjonen gå utover Bayern München etter mesterligaexiten.

- Unggutten er litt urutinert, men de fikk ham utvist. Alle spurtet mot dommeren - typisk tyskere, sa Ferguson.

I rettferdighetens navn var det bare Bastian Shweinsteiger med tysk pass av de spillerne som omringet dommeren, men det var ikke bare på det området Ferguson var litt vel lemfeldig i sin omgang med fakta.

I hvert fall ikke om man spør Bayern München-manager Louis van Gaal.

Konfrontert med Fergusons påstand om at de svartkledde påvirket dommerens beslutning svarer han slik, ifølge BBC:

- Jeg trodde fair play var viktig i England, og dette synes jeg ikke er fair.

Kan takke seg selv
Van Gaal er klar på at den unge brasilianeren kan takke seg selv for utvisningen. 18-åringen tok tak i armen på Franck Ribery i en temmelig ufarlig posisjon på banen, til tross for at han allerede hadde det gule kortet.

TROR FERGUSON UTTALTE SEG I AFFEKT: Bayern-trener Louis van Gaal. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
TROR FERGUSON UTTALTE SEG I AFFEKT: Bayern-trener Louis van Gaal. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

- For en spiller er det en del av jobben å bevare kontrollen. Enhver må vite at om du har et gult kort fra før, vil et nytt kort innebære utvisning. Jeg mener bestemt at det var en forseelse som kvalifiserte til gult kort, og det må spilleren ta på sin kappe, sier han.

United ledet 3-1 på tidspunktet da Rafael fikk marsjordre tidlig i andre omgang, og med én mann mer på banen styrte Bayern det meste den siste halvtimen. United greide heller aldri å sette inn en sluttspurt etter Arjen Robbens 2-3-redusering.

Van Gaal påpeker at det er umulig å svare på om det røde kortet ble avgjørende for hvordan det endte til slutt. Men han har en mistanke om at Fergusons utbrudd ble sagt i affekt.

- Jeg tror bare han er skuffet, sier han ifølge BBC.

Darren Fletcher er derimot av samme oppfatning som sjefen sin. Den skotske midtbanemannen tror aldri dommer Nicola Rizzoli ville dratt opp det røde kortet om det ikke var for Bayern-spillerne.

Tror dommeren ombestemte seg
- De presset ham til å gjøre det, det er noe alle kan se. Han bestemte seg først for å ikke vise ham ut, sier Fletcher til Sky Sports.

Men det er ikke første gangen Rafael mister hodet i avgjørende situasjoner, i den første ligacupsemien mot Manchester City holdt han for eksempel Craig Bellamy så lenge at han til slutt ga dommeren muligheten til å blåse straffe.

10 MANN: Rafael rusler av banen etter sitt gule kort nummer to og dermed rødt. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
10 MANN: Rafael rusler av banen etter sitt gule kort nummer to og dermed rødt. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

- Rafael er ung og tar lærdom av dette. Han har en stor framtid foran seg og kommer til å bli en stor spiller for Manchester United, mener Fletcher.

Tapte veddemål med glede
Om man henger med hodene i Manchester i dag, er stemningen naturligvis høy i Bayern München-leiren. Legenden og klubbpresidenten Franz Beckenbauer hadde gitt opp da Nani banket inn 3-0 for United, men siden sørget Olic og Robben for en av «Keiserens» største kvelder.

- Vi sov i starten og Manchester United var overlegne i alle spillets faser. På 3-0 ville jeg ikke veddet en eneste øre på Bayern. Men de snudde det på en fenomenal måte.

- Det er en av de vakreste triumfene i historien til Bayern München, sier han ifølge nyhetsbyrået PA.

Styreleder Karl-Heinz Rummenigge gliste også fra øre til øre, til tross for at han tapte et veddemål med Bayern-president Uli Hoeness

KLANDRER BAYERN-SPILLERNE: Darren Fletcher (til høyre). Foto: AP Photo/Matthias Schrader
KLANDRER BAYERN-SPILLERNE: Darren Fletcher (til høyre). Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

De to veddet før kampen på om Wayne Rooney kom til å spille eller ikke - og det slo heldig ut for Hoeness.

- Karl-Heinz Rummenigge må betale for en middag til 10 gjester, sier han.

Den regninga betaler han trolig med glede.

KALLER TRIUMFEN EN AV DE STØRSTE I BAYERNS HISTORIE: Franz Beckenbauer. Foto: AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL
KALLER TRIUMFEN EN AV DE STØRSTE I BAYERNS HISTORIE: Franz Beckenbauer. Foto: AFP PHOTO JOHN MACDOUGALL Vis mer