- Jeg trodde gud eksisterte, for det var faktisk flaut hvor god han var

Hyllesten av «arkitekten» ser akkurat ikke ut til å stoppe.

HYLLES: Italias Andrea Pirlo (t.v.), her med Mario Balotelli, hylles før italienernes møte med Costa Rica i kveld. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
HYLLES: Italias Andrea Pirlo (t.v.), her med Mario Balotelli, hylles før italienernes møte med Costa Rica i kveld. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Andrea Pirlo er så god at jeg er sikker på han mente å treffe tverrliggeren, sa Thierry Henry fra sin plass som ekspert i BBCs studio da Andrea Pirlo smalt ballen i tverrliggeren på et frispark, helt på slutten av kampen mellom Italia og England forrige lørdag.

- Wow, for et frispark sa Joe Hart til italieneren etter kampen.

Henry og Hart er ikke de eneste som hyller den italienske midtbanespilleren, og det er ikke uten grunn at han har fått kallenavnet «arkitekten». De fleste adjektiver med positivt fortegn har blitt brukt til å beskrive 35-åringen.

- Pirlo er ankeret og playmakeren. Han setter i gang spillet, noe vi så under EM. Han var fantastisk i den kampen, sa Jack Wilshere før kampen England tapte 1-2.

- Århundrets signering Etter ti år i Milan gikk Pirlo gratis til Juventus sommeren 2011.

- En spiller av slik klasse med den dyktigheten han innehar, og det at han var gratis, gjør at jeg mener det er århundrets signering. I går trodde jeg Gud eksisterte, for det var faktisk flaut hvor god han var. Jeg sa til (Milan-sjef Adriano) Galliani i sommer «takk, du jevner ut gullkampen», sa Italia-keeper Gianluigi Buffon om overgangen.

Pirlo selv er ikke så opptatt av seg selv, og sine ferdigheter. Han avviser at laget er avhenging av ham.

- Det er ikke slik det er. Hele 23-mannstroppen er viktig. For å komme langt i mesterskapet, er vi avhengig av alle spillerne, sa han før VM sparket igang.

- Å bli gjenkjent som en stjerne har aldri interessert meg. Alt jeg ønsker er å spille, ha det gøy, vinne og bidra til det beste for laget.

Ga ut bok På banen kjenner vi Andrea Pirlo som en stille, elegant og gjennomtenkt maestro. I boka hans «I Think Therefore I Play» kommer nye sider fram.

Han trekker blant annet fram Antonio Cassano, som fikk VM-plass på bekostning av Giuseppe Rossi i årets mesterskap, noe som kanskje overrasket Pirlo, for i boka skriver han følgende om Cassano:

- Han sier han har ligget med 700 damer, men han blir ikke tatt ut for Italia. Innerst inne, kan han virkelig være lykkelig? Jeg ville i hvert fall ikke vært det.

Rolig type Han skriver også at han ikke lar seg stresse.

- Jeg føler ikke presset, jeg ofrer det ikke en tanke. Jeg brukte ettermiddagen søndag 9. juli 2006 i Berlin på å sove og spille PlayStation. På kvelden dro jeg ut og vant VM.

Selv heterofile menn kan tenne på Pirlo, men selv er han ikke imponert over eget utseende.

- Hvis jeg ser i speilet når jeg står opp eller før jeg legger meg om kvelden ser jeg en gjennomsnittelig stygg mann. Med skjeggstubber, en ustyrlig hårmanke, litt utstående ører og poser under øynene. Men jeg ser også en mann som er helt fornøyd med fyren som stirrer tilbake på ham.

• Italia - Costa Rica sendes på NRK1 klokka 18.00 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer