- Jeg trodde han var død

Trener Tom Nordlie fryktet en tragedie da Per Martin Haugen (23) falt bevisstløs om på Sandefjord-treninga i går. Heldigvis endte det godt.

LARVIK/OSLO (Dagbladet): Haugen var lykkelig da han fikk lov til å kle på seg og dra hjem fra sykehuset i går kveld.

- Nå er jeg glad.

Noen timer tidligere var han veldig redd. Da hadde midtbanespilleren nettopp våknet opp etter duellen med keeper Espen Bugge Pettersen under cornertreninga helt på tampen av treninga. Sjøl husker Haugen lite. Tom Nordlie husker det i detalj.

Rar i ansiktet

- Først trodde jeg keeperen var skadd. Så kom Per Martin sjanglende. Noen av spillerne trodde han tulla. Men så ble han rar i ansiktet og tunga falt halvveis ut av munnen. Han tok en Bjørn Wirkola med hendene på baklomma og stupte i bakken, sier Nordlie.

- Jeg trodde han var død. Har ikke sett et slikt uttrykk siden faren min døde.

Mens Haugens midtbanekollega Frode Fredriksen ringte etter ambulanse, startet Nordlie umiddelbart livredning sammen med assistenttrener Geir Amundsen og forsvarsspiller Mats Bratvold.

- Jeg tenkte på Ståle Solbakken. Vi sjekket ikke puls, men vi registrerte ikke pust heller. Jeg har vært med på det samme under to bilulykker da jeg har kommet før luftambulansen. Det samme skjedde også med pappa da jeg var 17 år, sier Nordlie, som har førstehjelpsutdanning både fra militæret og fra tida som badevakt.

- Jeg vet ikke om Per Martin hadde hjertestans, men jeg tok fire hjertekompresjoner. Han våknet, spyttet ut noen gummikuler fra banedekket og spurte hva vi drev med. Så forsto han at noe var galt, og ble veldig redd.

Smell i duellen

Ambulansen kom etter ni minutter. Da var Haugen allerede mye kvikkere. På sykehuset ble han grundig sjekket.

- Ifølge legene har musklene mine i armene og på siden fått seg en smell i duellen. Det førte til at det ble sendt signaler gjennom nervene til hjernen om at dette var for mye, sier Haugen.

Han var tiltenkt en plass i troppen til kveldens kamp mot Brann. Det er uaktuelt. Men til Bergen drar han. For å støtte lagkameratene fra tribunen.

LETTET: Per Martin Haugen ble undersøkt på sykehuset i Larvik, men kunne skrives ut i går kveld. - Nå er jeg glad, sier han.
GIKK I BAKKEN: Tom Nordlie stormet til da Per Martin Haugen falt om på trening i går. - Jeg tenkte på Ståle Solbakken, forteller Sandefjord-treneren.