- Jeg trodde idretten var rein

Skidronningen Bente Skari trodde at langrennssporten hadde lært etter de siste åras dopingskandaler.

Hun legger ikke skjul på skuffelsen etter at nok en finsk langrennsløper er dopingavslørt. Alt tyder på at det er Kaisa Varis - selv om ingen offisielle representanter for finsk idrett ville bekrefte dette i går.

- Dette er utrolig beklagelig, sier Skari til Dagbladet.

Hun står pyntet og middagsklar i resepsjonen på Holmenkollen Park Hotel. Bak henne rusler representanter fra de forskjellige deltakernasjonene ut fra det siste lagledermøtet før dagens langrennsøvelser.

De to finske representantene ser i bakken og fikler med utrettelige pipende mobiler. En av dem, Ismo Hämäläinen, hilser på Dagbladet - får en ny oppringning, ber Dagbladet vente, går ut mens han snakker i telefonen - og kommer aldri tilbake.

Bente Skari har ikke sett noen tegn til at finnene fortsatt skulle dope seg. Ingen pussige resultater, ingen merkelig oppførsel.

- Jeg trodde idretten hadde blitt rein etter den opprydningen som har vært etter VM i Lahti og OL i Salt Lake City, sier hun.

Bente Skari har aldri hatt noe nært forhold til Kaisa Varis.

- Jeg har aldri snakket mye med henne. Vi har stort sett bare hilst på hverandre når vi har stått på seierspallen sammen. Vi har i det hele tatt liten kontakt med de finske jentene, sier Bente.

MIDDAG MED BISMAK: Bente Skari spiste på Holmenkollen Park Hotel i går.