NÅDELØS: Tor Hogne Aarøy herjet med Tromsø på Color Line stadion da han scoret begge Aalesunds mål.Foto: SCANPIX
NÅDELØS: Tor Hogne Aarøy herjet med Tromsø på Color Line stadion da han scoret begge Aalesunds mål.Foto: SCANPIXVis mer

- Jeg trodde ikke det jeg så

Rekdal etter å ha sett Aarøy stanget «Gutan» i senk.

||| (Dagbladet): Aalesund - Tromsø 2-0.

Etter å ha innledet sesongen forrykende, har det gått tyngre for Tor Hogne Aarøy og Aalesund i fortsettelsen. Søndag kveld virket både han og laget å være tilbake på sitt beste da tredjeplasserte Tromsø ble slått 2-0 på Color Line stadion.

— Jeg trodde nesten ikke det jeg så. At vi kunne ta over kampen så fullstendig... Det eneste irriterende er at vi ikke scoret 2-0 litt før. Det ble unødvendig spennende, men vi klarte å holde stand og holde strukturen i laget helt til slutten, sa Rekdal ifølge NTB.

Aarøy, som aldri har oppnådd et tosifret antall scoringer i løpet av en tippeligasesong, var alt for mye å håndtere for et uvanlig vaklende TIL-forsvar.

Aarøy innledet med seks mål på fem kamper, men har siden opplevd måltørke. Han var selvsagt lettet over to mål.

— For hver kamp som går uten mål, så er det klart at man tenker på når man skal lykkes igjen. I dag gjorde jeg det, sa Aarøy.

Etter kveldens kamp står han med ni fulltreffere i serien, og med 10 serierunder igjen, er milepælen så definitivt innenfor rekkevidde.

Umarkert
Når man lar en mann på over to meter få fritt leide på defensive dødballer, blir man som regel straffet, og det ble «Gutan» ved to anledinger.

Første gang markeringen glapp, og det fikk konsekvenser, var etter 34 minutter.

Nykommeren Lars Fuhre tok frispark fra dypet ute på høyresida, og slo en presis innsvinger med venstrefoten rett på pannebrasken til Aarøy, som enkelt styrte ballen forbi TIL-keeper Marcus Sahlman på halvdistanse.

Det så ikke bedre ut, sett med gjenstenes øyne, etter 78 minutter da Johan Arneng og Aalesund tok corner fra høyre.

Igjen var det ingen som så det bryet vært å gi Aarøy kamp om ballen før det var for seint. Et øyeblikk seinere suste ballen over hodet på Tom Høgli på første stolpe, og kampen var så godt som vunnet for Aalesund.

Gir opp gullet
Tromsø holdt greit følge i første omgang, men ble stillestående og tannløse etter hvilen. Det er ikke godt nok for et lag med medaljeambisjoner.

På en kveld der både nummer to og tre på tabellen gikk på tap, virker luka opp til serieleder Rosenborg umulig å tette. Trener Per-Mathias Høgmo er i ferd med å innse at gulltoget har forlatt stasjonen med Tromsø og Vålerenga stående igjen på perrongen.

- Det kan virke sånn. Det er det liten tvil om. Nå har vi mer enn nok med oss selv, sier en skuffet Høgmo til TV 2.

Etter å ha påført Tromsø sesongens fjerde nederlag, er Aalesund tilbake for fullt i medaljekampen i Tippeligaen. Etter den 20. serierunden, er det bare tre poeng opp til kveldens motstander på bronseplass og fire poeng opp til sølvplasserte Vålerenga.