GAMMEL NOK OG GOD NOK: Markus Henriksen har såvidt rukket å bli myndig. Nå er han tatt ut i sin første A-landslagstropp.Foto: Arnt E. Folvik
GAMMEL NOK OG GOD NOK: Markus Henriksen har såvidt rukket å bli myndig. Nå er han tatt ut i sin første A-landslagstropp.Foto: Arnt E. FolvikVis mer

- Jeg trodde ikke en gang jeg ville få spille mye på RBK

Markus Henriksen sjokkert over Drillos uttak.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har ikke for vane å ta formaninger fra landets fotballkommentatorer og -eksperter til følge når han tar ut sine landslagstropp.

Det gjorde han neppe heller da han bestemte seg for hvilke 22 spillere som får være med på flyet til Kypros i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen 8. oktober.

Likevel var det første han gjorde å bemerke at han hadde tatt ut en yngre tropp en vanlig, som media sikkert ville like, da han innledet pressekonferansen på Ullevaal stadion i ettermiddag.

Skyver ut Skjelbred
Yngst av alle - trolig den yngste spilleren Drillo har tatt ut i løpet av sine to regjeringsperioder som landslagssjef - var 18-åringen Markus Henriksen.

Som hevder han ble tatt helt på senga av nyheten.

- Jeg må innrømme at jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk vite det. Så da blir det litt ekstra artig, det var toppers det, sier Markus til Rosenborgs hjemmeside.

Stortalentet har slått igjennom med dunder og brak i Tippeligaen denne sesongen, og blir belønnet for en rekke matchavgjørende opptredener i Rosenborg-trøya.

- Han er veldig spennende, utrolig moden til å være 18 år, og så er han relativt målfarlig, begrunnet Drillo.

Drillo har ennå ikke bestemt seg for om 18-åringen er aktuell for en plass på banen eller benken i den avgjørende kvalikkampen mot Kypros, eller om han vil vente til det mindre viktige møtet med Kroatia.

- Jeg kommer til å se litt på det på treningene. Jeg har ikke tatt ut noen ellever mot Kypros ennå, men 22 i troppen, betyr noen på tribunen mot Kypros. Vi regner med at, om ikke alle, så vil de aller fleste få sjansen over to kamper, sa Drillo.

Henriksen kan knapt tro hvor raskt han har gått fra Rosenborgs andrelag til landslagsspiller for Norges A-lag.

- Jeg hadde ikke engang forventet at jeg skulle spille så mye for Rosenborg. Sesongen her har vært en fin sesong for meg, akkurat nå er alt en dans på roser.

Henriksens inntreden går på bekostning av lagkamerat Per Ciljan Skjelbred, men landslagssjefen innrømmer at det har vært mange som har vært med i vurderingene blant midtbanespillerne denne gangen.

- Markus konkurrerte med ganske mange, et tosifret antall midtbanespillere som holder tilnærmet samme nivå, fortalte Drillo.

Vaagan Moen tilbake
En annen som blir belønnet for fin form i hjemlig serie, og som også skyver ut en klubbkollega, er Petter Vaagan Moen.

Jan Gunnar Solli viker plass for Branns toppscorer med 11 mål i Tippeligaen denne sesongen.

- Han har litt av den kreative dimensjonen som vi savner. Dessuten har han vært stabilt god over tid, og også danket ut en klubbkamerat i Jan Gunnar (Solli).

Deportivo-backen Knut Olav Rindarøy, som gjorde sin La Liga-debut i helgen, er tilbake i landslagsvarmen. Ute er Stabæks Jon Inge Høiland.

Tok ut Carew
Ellers er troppen den samme som i utgangspunktet ble tatt ut til kampene mot Island og Portugal i begynnelsen av september.

Det betyr at en skadeforfulgt John Carew er med.

Det samme er John Arne Riise, som gjorde comeback - med hjelm - i Romas seier mot Inter på lørdag etter hjernerystelsen som satte ham ut av spill mot Portugal.