- Jeg trodde ikke han var så god

Men Follos superkeeper måtte resignere mot Haslum til slutt.

NORGESMESTERE 2010: Haslums håndballherrer ble som ventet for sterke for Follo og vant 24-20. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
NORGESMESTERE 2010: Haslums håndballherrer ble som ventet for sterke for Follo og vant 24-20. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Philip Åkesson var strålende i Follo-buret, men det holdt ikke til å hindre storskytter Erlend Mamelund og Haslum fra å ta NM-gull med 24-20 torsdag.

Mamelund herjet i angrep, og det meste av Haslums spill gikk gjennom landslagsbacken. Follo brukte det meste av sine forsvarsressurser til å stoppe nimålsscoreren, og da var det godt å ha en solid målvakt i Åkesson bakerst.

- Jeg trodde ikke han var så god. Follo skal ha for at de kjempet, kriget og sto på, sa Mamelund til NTB etter kampen.

Oppgjøret var jevnspilt og meget spennende i den første omgangen, men hele tiden med Haslum et lite hakk foran. Til pause sto det 11-10, og Follo var så absolutt med i kampen.

- Vi klarte ikke å få det forspranget vi har klart i serien. Finaler er ofte jevne, men vi brant et par store sjanser også. Dessuten var dommerne på etterskudd hele veien, mente Mamelund.

Stillingskrig Men direkte etter pause rykket Haslum fra. Fire mål smalt inn på under to minutter, og det så ut til å gå forhåndsfavorittens vei i Oslo Spektrum.

Follo hentet seg inn igjen og knappet ledelsen inn til 14-15. Men så steg Haslums nummer 11 fram og tok kontroll igjen. Tre iskalde straffer og ett langskudd ble banket inn, og plutselig sto det 19-16 til de rødkledde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer