- Jeg trodde ikke han var så god

Men Follos superkeeper måtte resignere mot Haslum til slutt.

NORGESMESTERE 2010: Haslums håndballherrer ble som ventet for sterke for Follo og vant 24-20. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
NORGESMESTERE 2010: Haslums håndballherrer ble som ventet for sterke for Follo og vant 24-20. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Philip Åkesson var strålende i Follo-buret, men det holdt ikke til å hindre storskytter Erlend Mamelund og Haslum fra å ta NM-gull med 24-20 torsdag.

Mamelund herjet i angrep, og det meste av Haslums spill gikk gjennom landslagsbacken. Follo brukte det meste av sine forsvarsressurser til å stoppe nimålsscoreren, og da var det godt å ha en solid målvakt i Åkesson bakerst.

- Jeg trodde ikke han var så god. Follo skal ha for at de kjempet, kriget og sto på, sa Mamelund til NTB etter kampen.

Oppgjøret var jevnspilt og meget spennende i den første omgangen, men hele tiden med Haslum et lite hakk foran. Til pause sto det 11-10, og Follo var så absolutt med i kampen.

- Vi klarte ikke å få det forspranget vi har klart i serien. Finaler er ofte jevne, men vi brant et par store sjanser også. Dessuten var dommerne på etterskudd hele veien, mente Mamelund.

Stillingskrig
Men direkte etter pause rykket Haslum fra. Fire mål smalt inn på under to minutter, og det så ut til å gå forhåndsfavorittens vei i Oslo Spektrum.

Follo hentet seg inn igjen og knappet ledelsen inn til 14-15. Men så steg Haslums nummer 11 fram og tok kontroll igjen. Tre iskalde straffer og ett langskudd ble banket inn, og plutselig sto det 19-16 til de rødkledde.

- Det meste dreier seg om Mamelund i dag. Dessverre har ikke vi en sånn type som han. Men vi slipper bare inn 24 mål mot Norges beste lag, og vi gjør en god figur. Det får vi være fornøyde med, sa keeper Åkesson til NTB.

Haslum best
Også i den andre omgangen handlet kampen stort sett om to spillere: Høyreiste Mamelund og svenske Åkesson. Da Follo reduserte til 18-19 gjorde keeperen flere viktige redninger, fikk krampe, men var straks på beina igjen.

Han fikk likevel ikke gjort all verden med Haslum-maskineriet som hele veien holdt seg det lille hakket foran. Scoringsprotokollen ble rundet av med et mål av Henrik Sverdrup Flack, og rødtrøyene kunne feire sitt første NM-gull siden 2004.

- Det er deilig. Jeg hadde vært forbanna om vi hadde tapt, avsluttet en fornøyd Mamelund.

(NTB)

LEVENDE VEGG: Philip Åkesson holdt lenge Follo inne i kampen, og var så aktiv at han måtte få behandling for krampe i 2. omgang. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
LEVENDE VEGG: Philip Åkesson holdt lenge Follo inne i kampen, og var så aktiv at han måtte få behandling for krampe i 2. omgang. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer