Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trodde jeg aldri skulle spille tennis igjen

Serena Williams vant gull i går. I dag kan hun og søsteren vinne i double.

- ET BEDRE MENNESKE: For under halvannet år siden ble Serena Williams hasteoperert for blodpropp i lungene. I går vant hun sitt første OL-gull etter å ha knust all motstand gjennom hele turneringen. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix
- ET BEDRE MENNESKE: For under halvannet år siden ble Serena Williams hasteoperert for blodpropp i lungene. I går vant hun sitt første OL-gull etter å ha knust all motstand gjennom hele turneringen. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Serena Williams spilte seg inn i tennishistorien som bare den andre kvinnen som klarer en såkalt «golden slam»: Seier i alle de fire grand slam-turneringen og OL-gull i løpet av karrieren. Steffi Graf, som vant OL i 1988, var den første.

Og Williams kunne ikke gjort det på mer overbevisende måte. I finalen mot Maria Sjarapova, en annen av tennisens største de siste årene, var amerikaneren fullstendig overlegen. Motstanderen fra Russland ble slått 6-0, 6-1.

Men historien om Serena Williams kunne fort fått en helt annen utgang. 28. februar i fjor måtte hun hasteopereres for blodpropp i lungene.

- På et tidspunkt trodde jeg ikke engang at jeg skulle spille tennis igjen. Alt jeg ville var å komme meg ut av sjukehuset. En dag innså jeg at jeg kunne begynne å trene igjen, og etter det har det ordnet seg, sier Williams til Dagbladet.

- Et bedre menneske
«Ordnet seg» er selvsagt en betydelig underdrivelse. Hun har vært helt suveren gjennom OL-turneringen, og kun tapt 17 games i løpet av 6 kamper - altså under tre games i snitt per kamp. Hun tapte tre mot Carloine Wozniacki i kvartfinalen (6-0, 6-3) og tre mot Viktoria Azarenka (6-1, 6-2).

Serena tror skadene, som startet da hun kuttet foten på glasskår på en restaurant sommeren 2010, har gjort henne sterkere.

- Jeg har virkelig trent hardt. Skadene var katastrofale for meg. Jeg føler at jeg kunne vunnet mer, men jeg tenker ikke på det nå. Jeg tenker på at jeg var heldig nok til å overleve - bokstavelig talt - det jeg gjennomgikk. Det gjorde meg til et bedre menneske og muligens også en bedre tennisspiller.

Hemmelig gulldrøm
Hun er ikke sikker på om suget etter å prestere på banen hadde vært det samme uten helseplagene.

GULLVINNER: Serena Williams vant finalen mot Maria Sjarapova i går. I dag kan hun ta nytt gull. Foto:         REUTERS/Stefan Wermuth
GULLVINNER: Serena Williams vant finalen mot Maria Sjarapova i går. I dag kan hun ta nytt gull. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

- Jeg tror virkelig at ting skjer av en grunn. Jeg er glad for at jeg var i stand til å komme tilbake etter dette, og inspirere andre som gjennomgår slike ting.

Williams hadde to OL-gull fra før. De har hun tatt sammen med storesøster Venus i double. Etter singlefinalen i går - og før hun gikk tilbake på banen for å spille semifinale med storesøster - innrømmet hun at hun ikke har vært helt ærlig om egne ambisjoner.

- Jeg har alltid hatt et hemmelig ønske om å vinne en gullmedalje. Jeg har sagt: «det betyr ikke noe fordi jeg allerede har gull». Og jeg har trodd det, og jeg har følt det sånn. Men dypt, dypt, dypt inni meg har jeg ønsket å vinne en i single også. Og jeg fikk den! Det er en fantastisk følelse. Jeg kan ikke sammenlikne det. Jeg har den! Jeg har dem alle, så det er deilig, sier Serena Williams med gullmedaljen rundt halsen.

I dag spiller Williams-søstrene OL-finale i double mot tsjekkiske Andrea Hlavackova og Lucie Hradecka. Matchen starter klokka 13.

DOUBLE: US Serena Williams og Venus Williams er favoritter før doublefinalen i dag. Foto:  AFP PHOTO / LUIS ACOSTA
DOUBLE: US Serena Williams og Venus Williams er favoritter før doublefinalen i dag. Foto: AFP PHOTO / LUIS ACOSTA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media