- Jeg trodde jeg hadde full kontroll

Bovim rotet det til i spurten, men reddet seg til 1500-finale.

ROTET DET TIL I SPURTEN: Ingvill Måkestad Bovim virket nærmest å unnskylde seg etter å ha løpt inn til en femteplas si kvalikheatet på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ROTET DET TIL I SPURTEN: Ingvill Måkestad Bovim virket nærmest å unnskylde seg etter å ha løpt inn til en femteplas si kvalikheatet på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingvill Måkestad Bovim trodde hun hadde full kontroll, men nådde ikke helt fram i spurten og tok seg så vidt videre til finalen på 1500-meteren i EM i friidrett lørdag.

Hun løp inn til femteplass i heatet sitt med 4.11,97 og var den nest siste av de 12 som gikk videre til finale.

- Jeg trodde jeg hadde full kontroll og skulle gå videre til finalen som en av de fire beste, men så måtte jeg stoppe litt opp på oppløpssiden fordi jeg ikke kom forbi.

- Men jeg kom meg til finalen og brukte ikke mye krefter, selv om det ble et litt rotete løp. Jeg fikk i hvert fall bevis for at formen er god, sa hun til NTB etter at forsøksheatet var over.

Hun tok sjetteplassen i VM-finalen i Daegu i fjor og overrasket de aller fleste da, og nå sier hun at formen ikke er langt unna den hun hadde i VM.

- Jeg skulle kanskje løpt litt raskere ut, men ville ikke ta teten for det blåste en del, og da ville jeg brukt mer krefter ved å ligge i tet. Løpet var greit, men helt mot slutten, på de siste 20-25 meterne, stresset jeg litt i og med at jeg ikke kom fram.

- Jeg hadde ingen store problemer og er fornøyd med å ha fått denne gjennomkjøringen, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer