- Jeg trodde jeg hadde full kontroll

Bovim rotet det til i spurten, men reddet seg til 1500-finale.

ROTET DET TIL I SPURTEN: Ingvill Måkestad Bovim virket nærmest å unnskylde seg etter å ha løpt inn til en femteplas si kvalikheatet på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ROTET DET TIL I SPURTEN: Ingvill Måkestad Bovim virket nærmest å unnskylde seg etter å ha løpt inn til en femteplas si kvalikheatet på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ingvill Måkestad Bovim trodde hun hadde full kontroll, men nådde ikke helt fram i spurten og tok seg så vidt videre til finalen på 1500-meteren i EM i friidrett lørdag.

Hun løp inn til femteplass i heatet sitt med 4.11,97 og var den nest siste av de 12 som gikk videre til finale.

- Jeg trodde jeg hadde full kontroll og skulle gå videre til finalen som en av de fire beste, men så måtte jeg stoppe litt opp på oppløpssiden fordi jeg ikke kom forbi.

- Men jeg kom meg til finalen og brukte ikke mye krefter, selv om det ble et litt rotete løp. Jeg fikk i hvert fall bevis for at formen er god, sa hun til NTB etter at forsøksheatet var over.

Hun tok sjetteplassen i VM-finalen i Daegu i fjor og overrasket de aller fleste da, og nå sier hun at formen ikke er langt unna den hun hadde i VM.

- Jeg skulle kanskje løpt litt raskere ut, men ville ikke ta teten for det blåste en del, og da ville jeg brukt mer krefter ved å ligge i tet. Løpet var greit, men helt mot slutten, på de siste 20-25 meterne, stresset jeg litt i og med at jeg ikke kom fram.

- Jeg hadde ingen store problemer og er fornøyd med å ha fått denne gjennomkjøringen, sa hun.

Russiske Anna Misjtsjenko var raskest på lørdagens kvalifisering på 1500 meter med 4.08,95, og den siste som kom med i finalen var serbiske Marina Muncan med 4.12,33.

(NTB)