Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trodde jeg hadde slått ham ihjel

Djemba-Djemba dundret inn i Genoa-spiller.

LIVLØS PÅ BANEN: Her kjemper Eric Djemba-Djemba og Ivan Juric (t.h) om ballen før det uheldige sammenstøtet. Foto: AFP/Claus Fisker/ Scanpix
LIVLØS PÅ BANEN: Her kjemper Eric Djemba-Djemba og Ivan Juric (t.h) om ballen før det uheldige sammenstøtet. Foto: AFP/Claus Fisker/ Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Eric Djemba-Djemba ble i 2003 hentet av Manchester United fra Nantes for 40 millioner - som Roy Keanes erstatter.

Nå spiller kameruneren for danske OB, og etter bare ti minutter i Europa League-kampen mot Genoa i går dundret han inn i Ivan Juric.
Kroaten gikk rett i bakken og lå livløs.

- Jeg trodde at jeg hadde slått ham ihjel. Men jeg reddet også hans liv, sier 28-åringen til Ekstrabladet.

Fisket opp tunga
Juric svelget nemlig sin egen tunge i sammenstøtet.

- Jeg fikk fisket den opp av halsen hans, og hold fast i den til han bet meg i fingeren. Da visste jeg at at han nok ville klare seg. Men jeg måtte holde på tunga til legen kom, sier Djemba-Djemba.

Genoa var rasende på spilleren etter kollisjonen, Djemba-Djemba gikk veldig aggressivt ut på banen i Odense.

- Jeg gjorde det ikke med vilje, jeg var bare for treig. Det er jeg ikke stolt av, for mine tre døtre satt oppe på tribunen. Det er ikke hyggelig for dem å se at pappa er en bad boy. Jeg er glad for at det gikk bra, det var en stygg opplevelse.

Det samme ordet bruker Genoa-trener Gian Piero Gasperini om midtbanespilleren.

- Det var en meget stygg og bevisst handling fra Djemba-Djemba. Det var ikke noe som bare skjedde, han kom inn med albuen først, sier italieneren til Fyn.dk.

Vanvittig takling
Genoa er ikke de første som anklager Djemba-Djemba for grisespill. Da han debuterte for United i 2003 fikk han voldsom kritikk av av Arsene Wenger, som mente han taklet stopper Sol Campbell på en «vanvitttig» måte.

- Sol fortalte meg at han var glad for at Djemba-Djemba hadde på seg gummiknotter, sier Wenger.

Etter 1-1 mot OB i går kveld er Genoa videre i Europa League med 4-1 sammenlagt. Juric forlot i går kveld sykehuset, han slapp unna med en hjernerystelse.

INGEN UNITED-SUKSESS: Eric Djemba-Djemba forlot United i 2005 og har siden spilt for Aston Villa, Burnley og Qatar SC.  Foto: REUTERS/Ian Hodgson
INGEN UNITED-SUKSESS: Eric Djemba-Djemba forlot United i 2005 og har siden spilt for Aston Villa, Burnley og Qatar SC. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media