Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg trodde målet var rett rundt svingen

Derfor startet Edvald spurten for tidlig.

ENDELIG SMILTE HAN: Mark Cavendish vant sin første touretappe for året på dagens 164,5 kilometer mellom Carhaix og Cap Frehel. Foto: Christophe Ena, AP /Scanpix
ENDELIG SMILTE HAN: Mark Cavendish vant sin første touretappe for året på dagens 164,5 kilometer mellom Carhaix og Cap Frehel. Foto: Christophe Ena, AP /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mark Cavendish vant den femte etappen i Tour de France i en massespurt.

Begge de norske rytterne i feltet var med å sette preg på avslutningen. Noen hundre meter før mål forsøkte Edvald Boasson Hagen å stjele showet, men rudsbygdingen gikk tom for tidlig.

- Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte. Jeg trodde det var mål rundt svingen, men det var det ikke. Jeg følte meg bra, men bomma helt. En stor bommert i dag, men beina virket bra, sier Edvald til TV 2.

Men han vet det kommer flere muligheter.

- Det er mange løp igjen, så det er flere sjanser.

Da overtok Thor Hushovd føringen, men også han startet for tidlig.

- Jeg følte meg sterk, men feilberegnet litt på slutten. Jeg tenkte på etappeseieren et lite sekund, men nølte litt og så meg tilbake, sier han til TV 2.

Dermed ble det de aller raskeste spurterne som gjorde opp om seieren. Og i dag var Mark Cavendish i god posisjon, og vant dermed sin første tour-etappe i år.

Thor Hushovd beholder imidlertid den gule ledertrøya.

Flere forsøk Fire ryttere gikk i brudd i starten av dagens etappe. I dag ble bruddet kjørt inn tidlig - omkring fire mål før mål.

En mil seinere forsøkte den franske duoen Jérémy Roy (FDJ) og Thomas Voeckler (Europcar) seg.

Tre kilometer før mål ble de hentet inn, men seige Voeckler gjorde et siste desperat forsøk alene. Det lyktes ikke.

Med noen hundre meter igjen var han innhentet, og Edvald Boasson Hagen forsøkte på et solostunt - uten at han heller lyktes.

Thor Hushovd var den neste til å føre an, men også han var litt tidlig ute og gikk tom før de siste meterne. Han ser imidlertid fram til nye muligheter i morgen.

- Det er en etappe jeg tror jeg kan nærme meg seier. Vi får se hvordan det går, sier Hushovd.

Velt etter velt Ellers var etappen preget av uvanlig mange velt - til tross for tørt og fint sykkelvær under hele etappen. Vi fikk med oss at følgende ryttere var i bakken - og det kan ha vært flere:

Tom Boonen (Quick Step), Gert Steegmans (Quick Step), Jaroslav Popovitsj (Radioshack), Nicki Sørensen (Saxo Bank Sungard), Alberto Contador (Saxo Bank Sungard), Janez Brajkovic (Radioshack), Bradley Wiggins (Sky), Laurens Ten Dam (Rabobank), Christian Knees (Sky), Sylvain Chavanel (Quick Step), Samuel Dumoulin (Cofidis), Levi Leipheimer (Radioshack), Ivan Velasco (Euskaltel).

- Det var en ekstremt tøff etappe. Det var mye sidevind og medvind, da går det veldig fort og alle vil sitte foran, sier Thor Hushovd.

Den slovenske Radioshack-kapteinen Brajkovic ble kjørt til undersøkelse på sykehus, og er ute av Touren.

Dramatikk var det også da hovedfeltet gjorde opp om plassene fra 5 til 15 på den innlagte spurten. Mark Cavendish var irritert og slo oppgitt ut med armene etter at Jose Joaqin Rojas i den grønne poengtrøya skapte kaos ved å kjøre sikk-sakk inn mot spurtstreken. Cavendish ble innestengt og hadde ingen sjanse til å kjempe om de beste plasseringene.

UTE AV RITTET: Den slovenske Radioshack-kapteinen Janez Brajkovic er ute av Tour de France etter å ha kuttet seg opp i et av mange velt på dagens etappe. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix
UTE AV RITTET: Den slovenske Radioshack-kapteinen Janez Brajkovic er ute av Tour de France etter å ha kuttet seg opp i et av mange velt på dagens etappe. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix Vis mer
FORTSATT GUL: Thor Hushovd beholder forsatt ledertrøya, og tror han kan kjempe om en etappeseier i morgen. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
FORTSATT GUL: Thor Hushovd beholder forsatt ledertrøya, og tror han kan kjempe om en etappeseier i morgen. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer