«Jeg trodde på et bra mesterskap. Men tre gull? Nei.»

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Han var den store OL-favoritten, men sjøl ikke Ole Einar trodde det var mulig å vinne alle tre individuelle gullmedaljene her i Salt Lake City.

- Jeg trodde på et bra mesterskap. Men tre gull? Nei, det våget jeg ikke tenke på engang. Tross alt er det 10- 15 personer som kan vinne hvert løp her, sier Ole Einar Bjørndalen etter det fullendte hattricket i går.

Blant de ti beste i verdenscupen sammenlagt var det bare lagkamerat Frode Andresen som helt fram til OL-start har skutt dårligere enn Ole Einar Bjørndalen.

I OL har Bjørndalen truffet på 46 av 50 skudd.

Sjøl forklarer mesteren den eventyrlige uttellingen på standplass slik:

Har fått betalt

- Verdenscupen er viktig, men ikke i en OL-sesong. Derfor har jeg brukt løpene i verdenscupen til å eksperimentere mye. Det har jeg fått betalt for her. Og det er løpene her som teller, sier Bjørndalen.

Hvis det fantes fnugg av spenning under gårsdagens jaktstart, så må det ha vært da Ole Einar bommet på det aller første skuddet.

- Jeg trykte nok av for raskt. Ut over det skjøt jeg både raskt og kontrollert. Jeg følte at jeg hadde full kontroll og var offensiv hele veien.

Rørt

Etter blomsterseremonien kastet Bjørndalen seg rørt i armene på sin personlige skytetrener Ola Lunde.

- Det ble noen go'ord, men hvilke får bli mellom Ole Einar og meg, sier Lunde, som er imponert over at Bjørndalen klarte å legge alt trøbbelet før OL bak seg i tide.

La om planen

- Etter Oberhof i januar la vi om planen og satset på mer spissing. Bare fire serier hver gang, for da er det veldig målbart hvor god du er. Grunnlaget var jo i boks fra før, sier Lunde.