- Jeg trodde vi hadde mer tid

Tok timeout med tre sekunder igjen.

MISSET: Norge og trener Thorir Hergeirsson tapte åpningskampen mot Russland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISSET: Norge og trener Thorir Hergeirsson tapte åpningskampen mot Russland. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norge - Russland 25-26

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge tapte åpningskampen mot Russland og det ble dramatiske sluttsekunder da trener Thorir Hergeirsson tok timeout med tre sekunder igjen av kampen.

- Jeg trodde vi hadde mer tid, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Sånn i etterpåklokskapens navn burde Mia (Högdahl, assistent) stått med timeout-kortet ved sekretariatet. Jeg ble dratt litt mot forsvarssida og da kunne vi spart to sekunder. Det kunne jo hjulpet oss, sier landslagstreneren etter nederlaget.

- Var det en tabbe?

- Tabbe og tabbe. Vi kan jo ikke skru klokka tilbake. Ballen gikk bak mål og da mistet vi mye tid. Det er ikke der vi taper kampen. Det skjer før det, sier Hergeirsson.

- Vurderte du å ta timeout tidligere?

- Jeg synes vi hadde bra dreis på det. Vi får en hundreprosent-sjanse som vi brenner. Det er ikke noe i kampbildet som tilsier at vi skulle gjort noe før, sier Hergeirsson.

Islendingen mener Norge spilte en god kamp.

- Det er den beste kampen vi har spilt på lenge. Vi er i utvikling og har spilt dårligere kamper tidligere i høst der vi har vunnet. Nå møter vi et bra lag. Vi har korte perioder der vi misser. Framover er vi gode til tider, sier Hergeirsson.

Puerto Rico venter mandag. Deretter venter kamper mot Kasakhstan, Romania og Spania i gruppespillet.