- Jeg trodde vi skulle vinne

I første omgang hadde Svennis full tro på seier, men etter pause raknet det. Resultatet ble 1-1 og begge land sier seg fornøyde.

Resultatet betyr at England fortsatt ikke har slått Sverige siden 1968. Og de har møtt hverandre ni ganger.

- Det er et greit resultat, men vi burde ha scoret ett mål til i førsteomgang. Før pause trodde jeg vi skulle vinne kampen, sier England-sjef Sven-Göran Eriksson.

- Vi spilte veldig bra de første 35 minuttene. Dette var vår første VM-kamp. Vi tapte ikke. Vi vant ikke. Nå kan vi bare se frammover, og håpe på at vi holder lenger enn 35 minutter mot Argentina.

Den kampen spilles i Sapporo på fredag.

- Jeg har litt blanda følelser. Vi spilte godt og skapte noen gode sjanser i andreomgang. Med litt flaks kunne vi ha vunnet, sier Sverige-trener Lars Lagerbäck.

- Dette var en helt ok start. Jeg er veldig fornøyd med spillerne. De gjorde en perfekt match, sa han til TV4.

En omgang hver

England styrte kampen totalt den første omgangen. Unge spillere som Ashley Cole, Owen Hargreaves og Darius Vassell var blant de som sto fram og tok ansvar.

Dessuten viste David Beckham at han fortsatt har en presis fot i comebacket. Som da han slo den målgivende corneren midt i første omgang.

Sverige forsøkte å slå langt mot Allbäck og Larsson, men mot Englands stopperkjemper Rio Ferdinand og Sol Campbell var det lite effektivt.

Svenskenes beste muligheter kom da Allbäck et par ganger fikk ballen i beina, bråvendte og fyrte av mot mål.

Fredrik Ljungberg - på landslaget i sentral midtbaneposisjon - hadde lite å by på i første omgang.

I andre omgang var det et helt annet Sverige på banen. De var mye flinkere til å spille opp i beina på sine kjappe spisser.

Utlikningen kom etter en tabbe av Danny Mills, som avklarte rett i beina på Alexandersson, som banket inn et skudd fra 20 meter over hodet på Seaman.

Sverige hadde de største mulighetene til å øke ledelsen. Første da Ashley Cole avklarte rett til Tobias Linderoth som skjøt knallhardt over mål.

To minutter på overtid hadde Henke Larsson en eventyrlig mulighet til å avgjøre, da Ashley Cole bommet på ballen. Larsson virket imidlertid overrasket over at han plutselig var alene med Seaman, og Celtic-spissen satte ballen et par meter til venstre for mål fra høyre side av feltet.

  • Med uavgjort er både Sverige og England med i kampen mot Argentina om avansement fra «Dødens gruppe». Nigeria skal få det tøft etter morgenens 0-1 tap mot Argentina. Men i denne gruppa kan alt fortsatt skje.
SVENSK LYKKE:</B> Niclas Alexandersson (t.h.) har utliknet til 1-1 og feirer sammen med Anders Svensson og Marcus Allbäck (bak).
1-0: Sol Campbell header England i ledelsen mot Sverige.
FEIRING:</B> Sol Campbell feirer scoringen sammen med stopperkollega Rio Ferdinand.