FÅR KRITIKK: Petter Northug innrømmet fyllekjøring i går og får refs av svensker i langrennsmiljøet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Petter Northug innrømmet fyllekjøring i går og får refs av svensker i langrennsmiljøet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

«Jeg trodde virkelig Petter var smartere»

Mener Northug krasjet karrieren.

(Dagbladet): Petter Northugs fyllekjøring rystet svenske langrennsprofiler i går. Flere uttalte at de var sjokkert og Anders Södergren fortalte at han var skuffet.

Expressens kommentator Tomas Pettersson har fulgt Northug gjennom en årrekke og mener skistjernen kan ha ødelagt karrieren.

«I går krasjet Petter Northugs karriere», skriver Petterson.

- Ingen unnskyldning Hele Expressen-kommentatoren til Pettersson kan du lese her. Petterson mener også Northug må se alvoret i situasjonen.

«Petter Northug utgjorde en fare for alt og alle i sin kraftpakke av en luksusbil. Det finnes ingen unnskyldning for sånn idioti», skriver svensken.

Det var en Audi A7 som politiet fikk meldinger om at hadde krasjet natt til søndag. Bilen sto i veikanten og var totalvraket.

KRASJ: Slik så bilen til Petter Northug ut etter krasjen i Trondheim.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KRASJ: Slik så bilen til Petter Northug ut etter krasjen i Trondheim. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

«Jeg trodde jeg hadde lært å kjenne Northug. Jeg trodde virkelig Petter Northug var smartere enn dette. Jeg tok feil. Og i resten av livet må den norske skikongen på ulike måter betale for sin dumhet», skriver Pettersson.

Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther mener fyllekjøringen har lite med hans liv som toppidrettsutøver å gjøre.

Tilbys hjelp Norges Idrettsforbund tilbyr Northug hjelp fra Olympiatoppens støtteapparat etter langrennsstjernens innrømmelser.

Det forteller generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund til TV 2.

- Det aller viktigste er å ivareta Petter opp i det hele. At norsk idrett samlet med skiforbundet og Olympiatoppen tar vare på Petter. Dette handler ikke om ham som idrettsutøver, men som menneske, sier Andersen.

Skuffet Northug sendte i går kveld ut en pressemelding der han innrømmer at han var føreren av Audien, og han beklaget hendelsen.

Svenske langrennsprofiler var sjokkert.

KRITISK: Expressen-kommentator Tomas Pettersson. Skjermdump: Expressen.
KRITISK: Expressen-kommentator Tomas Pettersson. Skjermdump: Expressen. Vis mer

- Oi.. Jeg har ikke vært på internett i hele dag og visste ingenting om det her. Det er veldig trist å høre, men jeg vet ikke om jeg kan si mye mer enn det. Dette er veldig trist, sa langrennsløperen Lars Nelson.

Anders Södergren er svært kritisk til Northugs fyllekjøring.

- Jeg er ikke så glad i fyllekjørere.. Men det er bra han erkjenner det, sa Södergren.