HAR TROA: Kjetil Jansrud (t.v.) mener Aksel Lund Svindal kan vinne superkombinasjonen selv om hovedpersonen selv ligger lavt.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HAR TROA: Kjetil Jansrud (t.v.) mener Aksel Lund Svindal kan vinne superkombinasjonen selv om hovedpersonen selv ligger lavt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Jeg tror Aksel kan vinne - han vil bare ikke innrømme det selv

Kjetil Jansrud tror gullet i superkombinasjonen står mellom fire utøvere.

Følg Aksel Lund Svindal i superkombinasjonen fra 12.00 i vårt alpint-studio!

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har tidligere uttalt at han «ikke har en sjanse» til å vinne dagens superkombinasjon i VM. Det tror Kjetil Jansrud bare er et spill for galleriet.

- Jeg tror Aksel kan vinne. Han vil bare ikke innrømme det selv. Jeg er enig i at han ikke er den åpenbare favoritten. Han har ikke vunnet de siste superkombinasjonene, men på gamle meritter kan han absolutt vinne i dag. Han var heller ikke superfavoritt da han seiret på øvelsen i forrige VM heller, sier Jansrud til Dagbladet.

Nøkkelen til suksess for Aksel Lund Svindal ligger i utfor-rennet, da nordmannen ikke er i nærheten av å matche de beste i slalåmdelen.

- Han er avhengig av en god utfor. Først og fremst fordi det slalåmhenget er en av de vanskeligste og tøffeste som blir kjørt. Så tror jeg nok slalåmformen til Aksel ikke nødvendigvis er så god. Men Aksel er en mesterskapsutøver på mange måter. Han er den som klarer å kjøre renn uten å la seg affisere av omstendighetene rundt. Så hvis vi i tillegg gir ham en liten fordel der også, tror jeg ihvertfall han tar en medalje. Og forhåpentligvis gullet, sier Jansrud.

Bookmakerne er bredt enige om at det står mellom Ted Ligety, Ivica Kostelic, Alexis Pinturault og vår egen Aksel Lund Svindal på dagens øvelse. Det synet deler Kjetil Jansrud.

- Jeg tror det står mellom de fire. Det kommer mye an på forholdene i bakken. I slalåm-rennet har det mye å si med startposisjoner. Aksel må helst ha en så nærme tre sekunders ledelse som mulig på de beste, og de sekundene kan forsvinne fort i slalåm om han starter sist. Han er nødt å kjøre en kjapp utfor og legge grunnlaget der, da tror jeg det er muligheter, sier Jansrud.

Kjetil Jansrud er som kjent tilbake i Norge etter skaden han pådro seg i VM. Og etter seieren på nettopp utfor-rennet forrige lørdag, benyttet Aksel Lund Svindal muligheten til å hilse hjem til sin skadde venn.

- Ja, jeg fikk med meg det. Det var veldig hyggelig gjort. Det er klart det ikke er gøy å sitte å se på når man helst skal være der. Jeg skulle gjerne vært der, sier Jansrud.