DRONNINGA: Cecilia Brækhus bor og trener i Berlin, men er en populær utøver i Norge. Nå er hun ranket som verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DRONNINGA: Cecilia Brækhus bor og trener i Berlin, men er en populær utøver i Norge. Nå er hun ranket som verdens beste kvinnelige bokser, uansett vektklasse. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Jeg tror aldri jeg kommer til å møte noen som slår så hardt

Som verdens beste kvinnelige bokser er Brækhus nominert til folkets idrettspris.

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): I løpet av 2013 har Cecilia Brækhus to ganger forsvart sine tre belter, i WBC, WBO og WBA i Frederikshavn i Danmark.

Først møtte hun amerikanske Mia St. John i april, en kamp dommeren måtte stanse allerede i tredje runde. Brækhus innrømmet etterpå at det var en feil å møte en så svak bokser, og at kampen var blitt mye lettere enn hun trodde.

- Slår hardt Men i september møtte Brækhus ordentlig motstand i 18 år gamle Oxandia Castillo fra den Dominikanske republikk.

BRA ÅR: I 2013 har Cecilia Brækhus to ganger forsvart beltene sine. Neste kamp er 18. januar i Frederikshavn. 
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
BRA ÅR: I 2013 har Cecilia Brækhus to ganger forsvart beltene sine. Neste kamp er 18. januar i Frederikshavn. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Det blir en tøff og jevn kamp, men den norske boksedronningen vinner på teknisk knockout i niende runde.

- Hun slår beinhardt, hun slår som en mann. Når man har blitt slått på, opp og ned i mage og hode i seks runder, så begynner det å dra krefter ut av deg. Så det var  i de siste rundene det begynte å ta på, men jeg er i knallform, sier Brækhus til Dagbladet.

18 år gamle Castillo har ikke tenkt til å gi seg med boksing selv om hun tapte i Danmark, og sier hun gjerne vil møte Brækhus igjen. Castillo har WBO-beltet i vektklassen over, men Brækhus vil jakte andre belter før hun møter Castillo på nytt.

- Castillo kan ikke slå meg de neste årene jeg bokser. Men kanskje vi kan møtes igjen, selv om jeg akkurat nå heller ser på andre motstandere. Jeg vil gjøre rent bord. Nå vil jeg gå opp eller ned en vektklasse for å ta flere belter, sier Brækhus til Dagbladet etter kampen i september.

- Men uansett hvem jeg møter, så tror jeg ingen slår like hardt som Castillo.

Verden beste I november fikk hun utdelt det synlige beviset fra WBC på at hun nå er verdens beste kvinnelige bokser - uansett vektklasse.

- Jeg er veldig stolt, og det begynner langsomt å synke inn hva jeg oppnådd, når jeg står med prisen i hånden, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet, om utmerkelsen ingen andre nordmenn har fått før henne.


• 18. januar skal Brækhus tilbake i bokseringen i Frederikshavn.