Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror aldri jeg vil oppnå den følelsen igjen

Seieren i X-games har nominert Tiril Sjåstad Christiansen til Folkets Idrettspris.

FOLKETS IDRETTSPRIS: Tiril Sjåstad Christiansen vant slopestyle-konkurransen i X-games i januar. Det har nominert henne til Folkets Idrettspris.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FOLKETS IDRETTSPRIS: Tiril Sjåstad Christiansen vant slopestyle-konkurransen i X-games i januar. Det har nominert henne til Folkets Idrettspris. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): 27. januar i år deltok Tiril Sjåstad Christiansen i slopestyle i X-games i Aspen, og hun var den yngste deltakeren i den anerkjente konkurransen.

Falt i første run I finalen blir det kjørt tre run, og i det første runnet er det 17 år gamle Tiiril Sjåstad Christiansen førstemann ut, men hun faller på en rail.

I neste run tar hun både en 900 tail og back to back 540, noe som gir henne ledelsen før det aller siste runnet, med poengsummen 91,33.

På det siste runnet perfeksjonerer hun triksene enda mer, og ender opp med poengsummen 92,33.

Ventet lenge Det er flere deltakere som faller i det siste runnet, og Ashley Battersby faller stygt og blir skadet. Det gjør at konkurransens siste deltaker, Kaya Turski, må vente lenge på å kjøre sitt siste run.

Og Turski har vunnet X-games de tre foregående årene, og er absolutt favoritt også denne gangen.

Det betyr at den norske skikjøreren lenge bare måtte sitte og vente.

- Det er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv. Jeg var så nervøs før Kaya skulle kjøre det siste runnet. Tiden halte ut og det var uutholdelig, sa Sjåstad Christiansen til NRK etter konkurransen.

Turski leverer et sterkt run, men hun får 90 poeng, og den norske jenta kuan løfte armene i været, som den yngste skikjøreren med medalje i X-games.

- Helt sinnssykt
- Alt forandret seg over natta. Jeg våknet opp dagen etter med 400 venneforespørsel på facebook, og 200 meldinger. Det var helt sinnssykt, har Sjåstad Christiansen fortalt til Dagbladet i ettertid.

- Jeg hadde ikke tenkt tanken på at jeg kunne vinne X-games. Jeg tror aldri jeg vil oppnå den følelsen igjen, som jeg fikk da jeg vant. Det er spesielt første gangen man vinner.

Eliten Freestyle-miljøet er i enorm vekst, og Sjåstad Christiansen er nå en del av eliten.

- Det er veldig rart å tenke på. Da jeg var yngre var Bobby Brown og Grete Eliassen noen av mine store forbilder. Nå har alle forbildene mine blitt kompiser, sier hun.

- Når jeg får gratulasjoner av de beste gutta i verden, så gir det en skikkelig motivasjon.