Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror alle i Romania er forelsket i henne

Camilla Herrem om klubbvenninna før kveldens kamp.

BAIA MARE/DEBRECEN (Dagbladet): Norge EM-åpner mot Romania i ungarske Debrecen i kveld. For Camilla Herrem (28) blir det et intenst møte med tre klubbvenninner i rumenske Baia Mare.

• I klubblaget deler Herrem og Valentina Ardean-Elisei (32) på spilletiden som venstre kantspiller.

• For å score mål må Herrem overliste klubbvenninna Paula Ungureanu (34) — en keeper som ser og studerer henne på trening hver dag.

• Og for i det hele tatt å komme til avslutning må hun passere lagvenninne og høyreving Adriana Nechita (31) — som blir en direkte motstander i kveldens EM-oppgjør.

- Snilleste jeg har møtt - «Ada» er en av de snilleste personene jeg har møtt, og jeg tror alle i Romania er forelsket i henne. Og så er hun veldig god, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

VI VINNER! Camilla Herrem (t.v) i lystig passiar med lagvenninnene i Baia Mare, kantspiller Adriana Nechita og målvakt Paula Ungureanu. Herrem tror Norge vinner oppgjøret i kveld, lagvenninnene tror Romania går seirende ut. Foto: Bjørn Langsem
VI VINNER! Camilla Herrem (t.v) i lystig passiar med lagvenninnene i Baia Mare, kantspiller Adriana Nechita og målvakt Paula Ungureanu. Herrem tror Norge vinner oppgjøret i kveld, lagvenninnene tror Romania går seirende ut. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Adriana Nechita har taktikken klar for å stanse Camilla Herrem i kveld:

- Camilla er veldig rask og har gode trickskudd. Jeg må markere henne tett, stå helt inntil henne. Det er eneste måten å stanse Camilla på. Men det blir ikke lett, for både Camilla og Norge løper mye, sa Nechita til Dagbladet da vi var på trening med rumenske Baia Mare nylig.

- Kjemper for landet vårt Den rumenske kantyndlingen spår en EM-åpning med mye nerve. Romania går til dette med et mannskap de selv føler er bedre enn det som vant bronse i EM i Norge og Danmark i 2010.

- Vi er venner utenfor banen, men under kampen kjemper vi for landet vårt. Vi har et lag med god blanding av erfarne og unge spillere. Om vi får en god start, så kan vi oppfylle drømmen om å vinne medalje, sier den rumenske kantspilleren med 130 landskamper.

- Kan slå begge veier Paula Ungureanu er Romanias førstekeeper og går til kveldens kamp med god kjennskap til skuddregistrene til de norske jentene.

- Jeg har spilt mot Norge mange ganger, og vet hvor de liker å skyte. Det vil komme mange skudd fra både kant og bakfra, men vi er klare. Etter min mening er kampen helt åpen, så vi får se hvem som jubler til slutt, sier Paula Ungureanu til Dagbladet.

LYKKE(LIG): Camilla Herrem med hunden Lykke, hjemme i Baia Mare, Romania. Foto: Bjørn Langsem
LYKKE(LIG): Camilla Herrem med hunden Lykke, hjemme i Baia Mare, Romania. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Du kjenner skuddene til Camilla Herrem spesielt godt?

- Ja, men samtidig kjenner hun meg, for vi trener sammen hver dag. Det kan slå begge veier.

To keeperscoringer Men Norge skal være klar over én ting:

Den rumenske sisteskansen har faktisk scoret to mål for landslaget, så om de norske keeperne står for langt ute, så vil hun ikke nøle med å prøve å straffe dem.

- Jeg ser hele tiden etter muligheter for å score, men det skjer ikke så ofte. Og det blir nok iallfall ikke lett mot Norge, for de er så disiplinerte og løper fort hjem etter hvert angrep.

- Sterke på alle plasser I Likhet med Adriana Nechita, så er Ungureanu optimist på Romanias vegne i dette mesterskapet.

RUMENSK EVENTYR: Camilla Herrem med ektemannen Steffen Stegavik, som også er proff i Baia Mare. Klubben kan vinne serien på både dame- og herresiden denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem
RUMENSK EVENTYR: Camilla Herrem med ektemannen Steffen Stegavik, som også er proff i Baia Mare. Klubben kan vinne serien på både dame- og herresiden denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi har hatt et bra lag lenge, men har hele tiden manglet noe. Nå føler jeg at vi er vi sterke på alle plasser, og jeg mener at vi har et lag som kan vinne mot Norge, sier hun.  

Camilla Herrem har også advart sine norske landslagsvenninner om en annen Ungureanu-spesialitet før kveldens kamp.

- Hun har fantastiske langballer. Hun kan kaste ballen til åtte-ni meter på motsatt banehalvdel, så om vi ikke løper hjem, så vil de straffe oss på kontringer, sier Camilla Herrem.

Støtte på tribunen Den norske kantspilleren tror det kan bli hett på tribunen også. Det er ventet at mange rumenere krysser grensen til Ungarn for å støtte laget i EM.

- Jeg gleder meg veldig til den kampen. Det kommer til å være mange rumenere på tribunen, og et herlig trøkk. Romania har et bra lag. Likevel føler jeg ikke at de er blant de største favorittene, så vi skal være bedre, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media