BEKYMRET. Idrettspresident Børre Rognlien venter fortsatt på tall fra Oslo kommune angående kostnadene ved et evntuelt OL i Oslo i 2022. Her sammen med generalsekretær Inge Andersen på en tidligere pressekonferanse. Foto:  NTB Scanpix
BEKYMRET. Idrettspresident Børre Rognlien venter fortsatt på tall fra Oslo kommune angående kostnadene ved et evntuelt OL i Oslo i 2022. Her sammen med generalsekretær Inge Andersen på en tidligere pressekonferanse. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg tror alle skjønner at tiden begynner å fly

Idrettspresident Børre Rognlien er bekymret for framdriften i OL-prosjektet.

Idretten venter spent på Oslo kommunes tall over alternativer og kostnader for et mulig vinter-OL i hovedstaden i 2022.

Det er fortsatt en stund igjen til en søknad må være på plass, men idrettspresident Børre Rognlien er bekymret fordi han fortsatt ikke har fått noen tall fra kommunen. Han mener anleggsplanen må være på plass før neste styremøte i Norges Idrettsforbund 15. mars.

- Vi venter på tall over beregninger og anlegg, og de synes jeg vi burde få snart. Vi begynner å bli noe bekymret for framdriften, sier idrettspresidenten til NTB.

Han opplyser at idretten og Oslo kommune ikke har noen dårlig dialog og at han forstår at man ønsker å regne på alternativene. Samtidig begynner tiden å fly.

- Selv om man vil regne på det, må man konkludere. Uansett hvor mye man regner på det, vil det bli dyrere å bygge nye anlegg der vi har foreslått gjenbruk. Det er opplagt at noen alternativer blir for kostbare.

Ønsker gjenbruk Kommunen har snakket om konseptet «Games in the city» og har vurdert å bygge OL-anlegg på Norefjell, der også ny bob- og akebane er en del av pakken, forteller Rognlien, som ønsker gjenbruk av flere anlegg.

- Vi la fram et forslag som ble behandlet på idrettstinget i fjor der vi foreslår gjenbruk. Halvparten av anleggene er jo allerede bygget, sier han og nevner Kvitfjell, bob- og akebanen (i Øyer) og Holmenkollen i farten.

Kommunen skal legge fram et helhetlig prospekt for politisk behandling i begynnelsen av mars. OL-konseptet skal så behandles i bystyret i mai, og i juni skal det presenteres for søknad om statsgaranti.

- Sein folkeavstemning En annen ting som gjør idrettspresidenten noe bekymret er at han ønsker det foreløpige OL-konseptet på bordet i tide til å selge det inn til det norske folk.

- Det er idretten som skal skape forståelse og begeistring. Vi har litt dårlig tid, sier han.

Det er allerede vedtatt at det blir holdt folkeavstemning i Oslo om OL-søknaden i forbindelse med høstens stortingsvalg.

- Det er noe av det som gjør at vi føler tiden er i ferd med å renne ut. Vi må i fellesskap henvende oss til staten i juni, og de skal svare Den internasjonale olympiske komité (IOK) 14. november om hvorvidt Norge formelt vil søke. En folkeavstemning 9. september kommer lovlig seint i et sånt løp, sier Rognlien og legger til:

- Jeg er først og fremst bekymret over at vi ikke har sett noen tall. Jeg tror alle skjønner at tiden begynner å fly. Det må konkluderes snart.

(NTB)