Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror at jeg kan bli sint på hvem som helst for tida

Weng mener den mentale tilstanden ikke er som den skal.

IKKE I TOPPFORM: Heidi Weng (24) stiler mot en pallplass i Tour de Ski, men erkjenner at hun ikke er helt i vater for tiden.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE I TOPPFORM: Heidi Weng (24) stiler mot en pallplass i Tour de Ski, men erkjenner at hun ikke er helt i vater for tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Heidi Weng (24) stiler mot en pallplass i Tour de Ski, men erkjenner at hun ikke er helt i vater for tiden.

- Jeg tror at jeg kan bli sint på hvem som helst for tiden. Min mentale tilstand er ikke som den skal være, og jeg blir fort sint og irritert. Jeg er litt sårbar for tiden, sa 24-åringen åpenhjertig etter lørdagens løp.

Da hadde hun akkurat gått inn til 3.-plass på 15-kilometeren i klassisk bak Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

En 3.-plass i seg selv er bra det, men Weng har ikke vært like sprudlende som vanlig i årets Tour de Ski.

- Jeg er ikke skuffet etter en 3.-plass. Jeg er ikke bedre akkurat nå heller, og skal bare være fornøyd med at jeg faktisk ble nummer tre, sa hun etter lørdagens løp.

Krangel Weng kom i søkelyset også under verdenscupåpningen i Kuusamo. Da gikk hun i mål en runde for tidlig under avslutningen av minitouren.

- Av og til er jeg verdens største idiot, sa hun den gang.

Sist fredag gikk det heller ikke helt veien under åpningsdistansen på Tour de Ski. Da røk hun ut etter kvartfinalen, og etterpå kjeftet hun på svenske Stina Nilsson som hun mente hadde hindret henne.

- Det blir å la egne feil gå ut over andre, og jeg angret meg etter ti minutter. Dagen etter ba jeg om unnskyldning. Hun bare lo av det, sa Weng etter lørdagens løp.

Langt opp Etter søndagens løp ville hun ikke snakke mer om sårbarheten. Da gikk hun inn til en ny 3.-plass under jaktstarten. Det har gitt henne en 3.-plass også i sammendraget, men det er hele 2.14,3 minutter opp til Ingvild Flugstad Østberg i tet. Fram til Therese Johaug er det to minutter.

- Jeg har ikke fått til det tekniske her i Lenzerheide. Løypene passer meg ikke så godt. Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være og har hatt noen tunge dager. Det har gått tyngre enn jeg trodde. Jeg er nødt til å tenke mer på meg selv, og ikke opptre som en villmann. Det er det ingen vits i, sa Weng.

Hun er sikker på at det vil løsne mer ut over sesongen.

- Jeg får ta den tida jeg trenger, og så tror jeg at jeg vil komme tilbake dit jeg er fornøyd med ting og tang.

Tirsdag er det klassisk sprint på den 4. etappen i Oberstdorf i Tyskland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media